söndag 24 april 2011

ShoppingIdag åkte jag iväg på en liten shoppingtur till Uddevalla för att kolla vad Nisses växter hade.
Som på dom flesta ställen så finns det en massa snyggt rammel...


...men även ett väldigt bra sortiment på perenner. Överhuvudtaget så har dom bra sortiment, fast jag måste säga att priserna är därefter, men men, jag har aldrig påstått att det är billigt med trädgård ;-)

Magnoliorna blommade frestande.

och väldigt mycket barrväxter har dom. Egentligen borde jag kolla alla barrisar, för jag jobbar ju på att försöka hitta sorter jag gillar. Dom har väldigt mycket Rhododendron och jag har för mig att dom påstår sig satsa extra på just roddar och dammprodukter.Även mycket utöver standardsortimentet. Blå sippor. Och gulsippor, och vitsippor. Men där var priserna lite för höga för min ekonomi.

Samma här. En växt som jag önskat mig ett tag, fylld blodört. Men till det priset så väntar jag nog ett tag.
Och varför jag åkte hit? Det var för att bara köpa dammfiskar. Men inga fiskar fanns det än, dom skulle komma till veckan, så jag måste hit på en farlig tur igen. Farlig för jag kan inte låta bli att handla mer än vad jag borde. Fast det var inte bara fiskar jag skulle köpa, det var frö till spenat och morot. Väldigt avancerat ;-) Och det hade dom iaf :-)

Och vad jag kom hem med? En stjärnmagnolia, en klematis `Helsingborg´(sååå snygg färg, den får bo i mitt silverpäronträd, eller under eller vad man säger.) En ros `Tuscany superb´, ett starr `Ice dance´(köpte ett i höstas men det ser dött ut), ett par olika marktäckare, frö, sättlök och säkert något mer som jag redan har glömt.
Och allt är redan planterat. Återstår ett nät till klematisen, så den kan klättra, och katterna inte längre kan vässa klorna på mitt silverpäron.6 kommentarer:

 1. Visst förstår man hur barnen känner sig i en leksaksbutik :=) Vi får likadan känsla och 'habegär' då vi går i en välfylld handelsträdgård. Men attans vad det är roligt!
  Fylld Blodört kan du köpa på Tradera, min kompis vann budet för endast 51;- nu ikväll.
  Men du gjorde fina inköp, en Stjärnmagnolia kan man ju bara inte vara utan :=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. hehe..ja Nisses är farligt..
  Men jag tror iofs att du hittar nåt farligt överallt..

  SvaraRadera
 3. Härligt att gå runt där!Smart att sätt clematis runt trädet så att inte katterna vässar klorna där.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Fniss! Ja så år det allt och habegäret är lika stort bara att vi inte skriker och gråter offentligt när vi inte kan köpa allt vi vill ha.. som tur är! (:D

  SvaraRadera
 5. Tjusigt..

  Är på Nisses i tre veckor från nästa vecka :-D

  SvaraRadera
 6. Jag har bara åkt förbi Nisses när vi varit där. Sambon påstår att det inte finns någon väg in dit...

  SvaraRadera