onsdag 13 april 2011

Dagens

Lite av varje idag. När jag skulle åka till jobbet, då stod våran nyinköpta grävare nere på parkeringen. Den hade anlänt efter att jag lade mig igår. Vilket inte var särskilt sent, men ändå.

HURRA! Fattar ni vad man kan göra med en sådan? Vad kul man kan ha? Jag kan dränera mina 5000 m2, skala av berget, göra dammar, gräva ner bredbandet, gräva ut för uteplats, gräva grund till garaget, planera ut vilddelen och ta bort stubbar och jämna till så att jag äntligen kan börja på min lund, lasta sten, lasta jord, flytta träd... Ja, det finns hur mycket som helst!
Ok, kanske inte allt detta iår, men inom dom närmasta åren... eller det närmsta halvåret om jag får bestämma ;-)
Ja, detta blir nog min nya kärlek ;-) Fast jag kan står bredvid och peka och domdera så kan min största kärlek sköta grävningen. Fast visst, jag kommer att prova jag med.
Om ni undrar vad det är för en grävare, så har jag inte koll på sådant, men gubben säger att den heter Yanmar B27 och väger knappt tre ton.

Sedan har jag rensat ogräs på jobbet, i 7 timmar. Jag kan säga att det var faktiskt trevligt, när man är två som kan jobba på tjötavstånd ;-) till skillnad från igår, då regnade det, det regnade i massor. Även om man har regnställ, så blir man våt, och kall som satan. Och så skall man kratta pissevåta löv, och plocka fimpar :-( Och sur, och grinig, och på dåligt humör blir man. Så det var rätt gott att sitta och rensa kirskål i uppehållsväder idag.Och vad stod inte i köket när jag kom hem, om inte en stor låda med perenner från odla.nu. Jag beställde en liten examenspresent till mig själv för en månad sedan, och den tyckte tydligen att den skulle anlända dagen före jag åkte på semester. Så det var bara att knalla ut i trädgården och peta ner allting. Plus det jag köpte på mässan som har stått på kruka.
Det jag handlade var:
Hosta `Sugar Daddy´, `Dream weaver´, `Gupsy rose´, och `Mamma Mia´.
Strandiris `Chartreuse Bounty´ och`Dear delight´.
Luktpion `Charkes white´, `Buckeye belle´, `Mothers choise´och `Sword dance´.
Trädgårdsiris `Red zinger´och `Black swan´.
Och så Näva `Dusky crug´ och ´Elke´.
Den sistnämnda fick jag som bonus och skulle få tre av, men det var bara en, vilket gjorde mig mycket sur. Annars såg allt finfint ut, jag var väldigt skeptisk efter att ha beställt rosor där förra året och kanske två av sex levde, och en av dom två var fel sort. Om jag skulle vara tveksam till att beställa någon av dom här växterna barrotade så skulle det vara nävorna som jag hade lite svårt att se på plantan hur djupt dom skulle och jag är lite tveksam till om dom tar sig, men vi får se.

Nu skall jag på semester några dagar, vi skall till Milano med vänner och bekanta, dom skall titta på fotboll, det skall inte jag och inte heller min äkta hälft. Vi sysslar inte med sådant. Dessutom reser vi utan barn, dom får bli hemma med min mamma och vakta huset :-D
Finns det något trädgårdsrelaterat i Milano/Bergamo? Meddela mig snarast isåfall ;-)
Så nu blir det inget bloggande förrän nästa vecka någon gång, ha det gott tills dess!

5 kommentarer:

 1. Kommer sakna dig...både här o där :0)

  SvaraRadera
 2. Vilken söt grävmaskin, när jag berättade för Mats att du hade fått en grävmaskin i födelsedagspresent så fick jag svaret att han snart fyller år...han önskar sig oxå en så en vacker dag får vi hoppas att det står en hemma hos oss oxå. Ha en trevlig resa och njut nu när det inte blir semester sen antar jag..
  Ha de CK.

  SvaraRadera
 3. En sådan maskin vill min sambo ha och jag hoppas i det tysta att han ska köpa något sådant en vacker dag...
  Kollade in de där perennerna på Odla.nu jag också, men ännu har jag inget beställt.
  Ha en trevlig resa!

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅh en grävare, det bästa som finns!!
  Jag har en 11 tons grävade i stugan och den är sååå kär så :)
  Tyvärr vägrar maken att larva den hem till stan, så där får jag minsann gräva med spade :(
  Härligt grönt paket du fick, men tur att det ändå kom innan du åkte, det hade ju kunnat anlända efter att du åkt...

  SvaraRadera
 5. Ha,ha, ja tänk vad mycket ideér man får när en liten fin grävare står på tomten... massor av kul! (:D

  Vad kul att Odla plantorna börjar komma, ser jag fram emot!

  Ha det gott i Milano!

  Blomkärringen/Gullvivan

  SvaraRadera