torsdag 15 september 2011

Alen trädgård

Lite bilder från Monne och Görans trädgård på Tjörn. Monne har en fin blogg som heter just som trädgården, Alen trädgård.

Här fanns det mycket att se, och jag hoppas på att få komma hit fler gånger, gärna tidigare på sommaren, kanske så tidigt så att man kan få se alla rhododendron när dom blommar, för sådana fanns det en hel del av.Väldigt inspirerande var alla rabattkanter och gångar, vissa kanter var av kullersten, vissa av sprängsten, men alla gångarna var singelgångar. I like :-)

Monne gillar både ljung och dagliljor, ljungen hade börjat visa färg när jag vara där, och vissa dagliljor blommade även såhär sent på säsongen.
Berget sluttade ner i trädgården och där trivs förstås rododendron och hostor alldeles förträffligt! Grönt är skönt!

Klematis gillar Monne också, och det fanns det många av.


Underbara trädgårdsfigurer som hon har gjort själv i lera. Den här fågeln var ju bara för charmig!

Echinacea. Den till vänster heter `Hot Papaya´.
Gräs fanns det mycket av, dessutom var allt märkt med skyltar och sådant är ju bra när man blir sugen på någonting och vill hitta samma.Tack så mycket för att jag fick komma Monica, och tack för dom fina växterna! Bland annat kom jag hem med en UFO-daglilja :-) Ser med spänning fram emot att se den blomma!

6 kommentarer:

 1. Trevligt att få hälsa på i andras trädgårdar för att få lite inspiration och se kanse nya växter.
  Den trädgården var jättefin!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Tack själv:) det var jätteroligt att få gå en runda i trädgården med dig! Självklart är du hjärtligt välkommen på våren när rhododendronblommningen ( oj vilket långt ord:)) är på topp:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ohh, det är verkligen en trädgård jag skulle vilja se IRL! Tack för fina bilder! :)

  SvaraRadera
 4. Dejligt at se billeder fra en smuk have. Tak for det.
  Kh Jørn

  SvaraRadera
 5. Jag har förstått av bloggen att Monnes trädgård är något alldeles extra! Skulle också gärna besöka den vid tillfälle!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera