torsdag 8 september 2011

På besök hos Linda LundaJag känner Linda från Allt om trädgård forum, så henne var den första jag passade på att besöka då för en vecka sedan när jag var runt och kollade några trädgårdar.


Alla som har haft med Linda att göra vet att hon är en variegerat-nörd. Dessutom älskar hon dagliljor, gör den snyggaste och undrbaraste trädgårdskonst i lera, och är en duktig fotograf, så jag rekommenderar er att kolla hennes blogg som heter Trädgårdsdraken.
Fantstiskt fina bladfärger och former hittar man i hennes rabatter... Hostor, Rhus typhina `Tiger eyes´och Acer campastre `Carneval´(gissar jag på... ;-)) ovan. Jag blev väldigt sugen på både lönnen och rönnsumaken jag...

Snygg Canna utanför växthuset.

Sambucus nigra 'Pulverulenta' heter den här flädern.

Väldigt fin liten damm. Hatten med ansikte som ligger vid kanten får mig att tänka på sorteringshatten i Harry Potter...
Överallt finns det fina saker halvt gömda i växtligheten. Vad sägs om piedestalen nedan, ett cortenerör (gissar jag) med en skiva på toppen. Sedan en av Lindas egengjorda krukor på.

En sådan där växt som jag inte kan bestämma mig för om jag gillar eller inte. Här var den snygg i vilket fall, och den borde heta Fagus sylvatica 'Striata'.

Ett litet slott stod i en rabatt med mini-hostor framför.4 kommentarer:

 1. Ååååhhhhh, vad fint!!! Det var jag ju iofs säker på att det skulle vara hos Linda - men jag har ju aldrig haft tillfälle att åka dit IRL, även om jag önskat det i många år! STORT TACK för fint reportage med fina bilder! Och massor med hälsningar till Linda med! :) Kramar Mia

  SvaraRadera
 2. Är det hos mig???? Jösses så du brer på!!!!TACK!
  HAHA!!!
  Krukan har Monne gjort!!! Den är sååå fin!!!

  Linda

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för många fina bilder, jag har inte möjlighet att besöka Linda men jag får nöja mig med att njuta av dina bilder.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra växter hon har satt i sin trädgård.Och hennes keramik är jag en stor beundrare av.Tack för visningen.

  SvaraRadera