måndag 12 september 2011

Dagens (höst-) bilder...

Ja nu kan jag ju inte låtsas som om det inte är höst. För det är väldigt mycket höst här hos mig. Jag hann ut och fota lite innan regnet bara började vräka ner, och nu tycker jag det räcker! Skulle verkligen behöva klippa gräset, fortsätta med några småprojekt och städa upp alla krukor mm som ligger över hela trädgården.
Jag får glädja mig över höstfärgerna. Egentligen är det såhär års jag borde handla växter, för då tänker man inte på blommor, utan på snygga blad, frökapslar och stammar.

Snyggast av allt just nu är klättervildvinet på berget. Jag har två sorter, det mot huset är bara grönt och tappar alla blad efter första frosten, medan det här, som har lite mindre blad, är röd hela hösten :-)

Prydnadskörsbären får ju också en fantastisk höstfärg!

Dahliorna blommar ju som bäst nu innan frosten, nu kan man unna sig att plocka in stora buketter och njuta av dom även när det ösregnar ute ;-)

Förra året köpte jag en Rhus typhina `Dissecta´. Redan nu ser jag att den har dom där snygga blomkolvarna.

Inte många perenner får snygg höstfärg, men den lilla flocknävan, Geranium x cantabrigiense är snygg hela säsongen.

Min körsbärsbenved är stressad under storbjörken, därför fick den röda höstfärger redan för en månad sedan, och nu har den tappar löven och frökapslarna börjar öppna sig. En riktig favoritbuske!

Fjärilar är det inte gott om i den här vätan, så jag blir glad för dom få jag får se.

Mot skogen har jag planterat kastanjerodgersior och hostor som jag hade över, nu har dom sin finaste tid mot örnbräknarna som blir bruna.

Borta vid uteplatsen under blodboken låter det som av kastanjetter när frön och kapslar faller. Så mycket bokollon har jag aldrig sett våran bok ge tidigare, bord, stolar och hela uteplatsen är täckt av dom söta små mössorna.


11 kommentarer:

 1. Vilket härligt höstrött inlägg. Ja, visst kan man önska att det är slut på allt regnande nu och att vi istället får njuta av soliga höstdagar, för hösten är inte så tokig årstid egentligen.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Wow så fint du har det! Älskar vinet på berget... Rodgersian med co är läckert...här är det ännu inte så mycket höstfärger men de kommer väl.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Jag älskar september! Och du har verkligen visat hur vackert det kan vara. FINT!

  mvh Tyra

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig höstkavalkad i bilder! Nej, det går inte att förneka att hösten är här...
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Sagolika höstfärger! Kul att få se så många olika träd och buskar i höstskrud för som du säger det ser man kanske inte när man köper och planterar på våren/sommaren:) Här vräker regnet också ner just nu Blääää. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. åå underbara kort på höstfärger, här är det mest gult och slaskigt nu,,,regnet gör ingen glad varken trädgården eller dess ägare.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina färger! Har inga röda färger än och idag åker väl löven av ändå i denna storm, björkarna e mer eller mindre kala. Må gott CK.

  SvaraRadera
 8. Ja det är onäkligen höst när man hör hur det blåser ute och de fina färgerna som börjar komma här också. Vackert och lite vemodigt. Hoppas på de där soliga friska höstdagar som kan bli, mycket kvar att göra. Väntar på Odla nu lökar mm
  Vackra höstfärger du visar, tycker mkt om sånt som ger en extra "blomning" på hösten. Ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 9. Jamen, åh vad fina bilder! Behöver verkligen något värmande idag i höstrusket! :) Mia

  SvaraRadera
 10. Ah, det röda vinet är så VACKERT! Jag har fått en liten planta av en vän men har inte kommit på var jag ska sätta den. Kan inte ha den mot huset som skulle vara vackrast men kanske kan den dölja ett rostigt gunnebo?

  SvaraRadera
 11. Hej, Ville bara höra om det är ok att få använda en av dina fina höstbilder som profilbild till vår koloniförenings slutna FB-grupp. I så fall vill jag gärna "låna" den med prydnadskörsbärsgrenen i höstfärger. Fina kort du har överlag!

  SvaraRadera