Blev det iår. Löken skördade jag för flera veckor sedan, den har legat på tork i växthuset. Så det var dags att ta in dom.
Dom fick bli flätade. Jag lyckades fläta fast mitt fingrförband flera gånger, men tillslut så. Gul lök, röd lök och charlottenlök. Det är en av dom mest lättförvarade grönsakerna tycker jag, och går alltid åt.
Lök skall ju egentligen förvaras varmt, det är när dom har legat kallt som dom vill börja gro, så det funkar bra med att ha dom i köket!
Tomater fanns det så många i växthuset, en del hade faktiskt börjat att ruttna, så jag gjorde en riktig rensning.
Vissa godbitar plockar barnen. Egna vindruvor är ju extra gott att ha med som skolfrukt. Här sorten `Vanessa´.
Nu får jag nog planera en chilimiddag snart.
Som tur är så har min svärmor lovat att ta hand om rödbetorna. Jag odlar, hon lägger in, och så får jag ett par burkar färdiginlagda tillbaka. Perfekt arbetsfördelning!Men gurka skall jag lägga in, jag tycker att receptet på Mor Olssons gurka är lättvindigt, (fast lite modifierat, jag har extra salt och ättika annars blir den väl söt.)
Men en av dom godaste sakerna jag vet, det är hemmagjord salsa.
Och receptet på den, den skall ni få, för detta är en andvändbar salsa som man kan ha både till tacos, crostini, som sås till grillat och en massa andra grejer :-) Fats detta är första gången jag har ett recept på den, för annars så smakar jag mig bara fram, men något sådant här brukar jag göra...Fias salsa:
500 g hackade tomater, gärna lite saltade på och avrunna i durkslag.
1 liten lök, gärna röd, hackad
1-2 klyftor vitlök, pressad/hackad
1/2-1 tsk salt
svartpeppar
knappt en msk socker
2 msk lime (eller vinäger, eller citron)
färsk eller torkad chili efter behag
1/3 tsk spiskummin
En jäkla massa hackad bladkoriander
Vill man ha medelhavsstuk på salsan så struntar man i spiskumminen och koriandern och tar en massa hackad basilika istället!
Det får bli skördefest med alla dessa fina grönsaker! najs CK.
SvaraRaderaÅh så mycket läckert! Salsareceptet tackar jag för fast jag utesluter sockret:)) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaVad mycket du har skördat! härligt med egen skörd även om det ibland kan vara svårt att hinna ta hand om. Att bara gå ut och smaska i sig det man är sugen på är ju för härligt! Härligt med nya recept.
SvaraRaderaHa det bra!
Tack för den här bloggen, den är precis allt vad jag vill ha just nu !!
SvaraRaderaHittade dig via alternativ :-)
Hej!Trevlig blogg, alltid roligt att hitta nya sidor!
SvaraRaderaHärligt med stor grönsaksskörd. Årets flopp här hos oss var chilin som fick vissnesjuka men jag ser att din klarat sig fint! // Ida