måndag 5 september 2011

På besök hos Martha

Förra veckan var jag ju runt och besökte några trädgårdar. En av dom var i Ljungskile, hos Martha som jag känner från trädgårdsforumet och även träffat på växtmarknader och trädgårdsträffar, och vilken trädgård sedan!

Jag har haft lite datorkrångel, så en del bilder från  förra veckan försvann, och det är nog lika bra det, för det var en sådan fin trädgård så jag kan inte välja bilder, jag sorterar och sorterar, men idag så blir det ändå ganska många.
Helt fantastisk trädgård tycker jag. Både designmässigt och skötselmässigt, hur mycket idéer som helst som jag skulle vilja härma, och så mycket intressanta växter. Och inte minst, mycket trevliga ägare!

Man kommer in till trädgården genom en pergola som vid ingången är klädd med pipranka. Denna hade extra stora blad, var det så att det var den koreanska varianten då? Aristolochia manshuriensis 
heter den då.
Dom flesta av rabatterna var uppbyggda med kanter av natursten. Snygga gräs, hostor och rhododendron som fanns hade jag kunnat visa hur många bilder som helst av...

Och grönsakslandet. Hur fint är inte det då. Den här pergolamodellen hade jag kunnat tänka mig att ha här hemma mot mitt faluröda hus.


En zinkbalja fylld med vatten och köttätande växter. En idé jag definitivt blir sugen på att ta efter!
 Men vackrast av allt tyckte jag silverbusken var. Fast här var det ett stort silvrigt träd, Elaeagnus angustifolia `Caspica´ heter den.
 Stenpartier med alpiner. Snyggt gjorda med natursten, och dekorativa vridna trädstammar som dekoration. Nästan så att även jag kan bli frälst.. ;-)

Buskar, träd, barrisar, ljung...


Till och med dom coolaste hönsen jag har skådat fanns det där... och vackra blommor, här porslinsanemon, Anemonopsis macrophylla.

Och det här mina vänner, det är nog den snyggaste funkian jag har sett, (den slår nog faktiskt min tidigare favorit Frances Williams). Den heter Hosta `Dream Queen´, och av den fick jag med mig en bit hem, plus en massa andra roligheter :-)

10 kommentarer:

 1. MMMmmm helt UNDERBAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att ha varit en alldeles underbar liten visit! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Förstår att du blev helt tagen, det blir man när man kommer till deras trädgård:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Åhh, sååå vacker trädgård!
  Har ju sett bilder tidigare från deras trädgård och är alldeles tagen av allt. Färger, former, design, ja, allt är så fint.
  Förstår att du fick massor av inspiration.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Ta mig med till dem, det är en order! CK!

  SvaraRadera
 6. Wow vilken trädgård!!
  /Johanna

  SvaraRadera
 7. Gode billeder.
  Smuk have.
  Flotte høns.
  Tak for rundvisningen.

  SvaraRadera
 8. Oj! Så fint! Inspirerande!
  Hade så gärna velat klicka upp bilden på den fina pergolan, men det går inte.

  SvaraRadera
 9. Nu har jag fixat så pergolabilden är klickbar!
  Ja jag hoppas på fler besök hos Martha!

  SvaraRadera
 10. Underbar trädgård, hoppas någon gång kunna åka och hälsa på och se allt med egna ögon. (:D
  Tack för bilder och inspiration!

  SvaraRadera