fredag 16 mars 2012

Blooming Friday

Hänger på Katarina på Roses and Stuff där temat denna Fredag är "Signs of Spring".

Dom mesta signen hos mig, det är väl att jag går utanför dörren. Frivilligt. Ett par underbara vårdagar har vi haft när jag har börjat klippa ner perenner, kratta upp och rensa ogräs.
Inte mycket som kikar fram i min trädgård redan, men någon enstaka vårblomma längs husväggen.


Igår var jag till kusten och delade ut reklam, fick se denna växt lysa grönt i ett dike, var förstås tvungen att fota och ta reda på vad det var. Bitterskråp eller Pestkråp var det tydligen. Kul med lite grönt iaf även om det är en växt som jag kanske inte skulle rekommendera någon att plantera i sin trädgård.

Efter alla blogginlägg om snygga panseer fick jag åka iväg och kika i blomsterhandeln, till min besvikelse hade dom blåa penséer (som var gula i bladen och allmänt trista) och vita panséer. Jag som hade bestämt mig för att vara färgglad i vår. Ja, inte vet jag om vitt är färgglatt, men dom kan man ju matcha när det kommer in fler färger.
I ett försök att vara lite roligare än en bytta med bara penséer så köpte jag ett par krukor vit pärlhyacint också. Dom blå trivs väldigt bra i min trädgård och dom här kan jag ju alltid plantera ut sedan.
Ha nu en riktigt bra helg!


PS. Hur länge tror ni det tog innan någon hade käkat upp mina nya blommor?
Penséer är ätliga och ogiftiga som tur är. (Men egentligen var det nog bara trädgårdsmästarhunden som skulle plocka bort utblommat. Eller vad tror ni?)


7 kommentarer:

 1. :-D vilka härliga vårtecken och vilken trädgårdsmästarhund. Vältränad!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Men det måste väl gå att dressera henne att plocka visset ???

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och en fin och väldresserad hund.

  Ha en riktigt trevlig vårhelg.
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Det är stil på den trädgårdsmästarhunden! Ger sig inte förrän det är färdigt! :-D

  Vita penséer är rätt snygga - fast helst oätna förstås!

  /Märit

  SvaraRadera
 5. Herlige bilder! Nydelig hund du har. Ha en fin helg! Klem fra Marit

  SvaraRadera
 6. Mmm, härliga vårbilder! Har själv inte sett en enda vintergäck hos mig alls i år! Men det kommer! Är väldigt förtjust i din trädgårdsmästarhund! :) Och så vill jag också ha färgglada penséer, men de vita var allt bra snygga de också! Ha en härlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 7. Det är snyggt med vita penseer och pärlhyasint och lite färggladare går ju fintfint i veckan! Man kan ju inte få för mycket av vårkrukor (:D Hm... jo kanske förresten... om de säger många minusgrader och allt ska släpas in i min minimala hall. Det är så det brukar se ut när tomaterna fått komma ut på vårbete tillsammans med dahlior mm... en smal gång ända in till köket..
  Trädgårdsmästarhund, han går nog bara igenom vilka blommor som är ätbara för ett senare inlägg på AoT eller FB. Du skulle ju definitivt satsa på att hyra ut trädgårdshundar som bara äter ogräs, skulle sitta fint! (:D
  Mysigt med vårbilder!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera