onsdag 7 mars 2012

Det gror!

Ja det är väl inte så fantastiskt egentligen, sår man frö brukar dom gro, ofta iaf ;-) Men årets första sådder är extra kul att se att dom kommer, sedan när jag har sått en massa i början av april så hinner man knappt med längre.

Fick fröna till rödbladig ricin, och hälften av fröna grodde redan efter några dagar. Det var sådan kraft i plantorna så en planta hade lyft karamellburkslocket :-)

Min plan med dom här ricinerna är att ha dom i grupper i en ny rabatt lite som en rödbladig buske. Sedan blir det japanlönnar där istället.


10 kommentarer:

 1. De är ju så fina när de kommer upp med sina böjda nackar :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Härligt! Nu måste jag bums få ner åtminstone mina sparade tomatfrön!

  SvaraRadera
 3. Ja, dom är det då sprutt i! Skönt med fröer som vet vad de ska ta sig för :-) Inget pluttande med kyla och värme och vad det nu kan vara. Bara pang på!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ricin är fantastiska att så:) De gror så man kan nästan se hur de växer:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilken växtkraft!
  Trevlig resa och kör försiktigt :-)
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Nu är det jättekul att för var gång man lyfter på locken till brukarna så är det fler och fler frön som tittar upp :-)
  Ska du sätta dessa först och sen byta ut mot japanska lönnar, eller tillkommer lönnanrna???
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Mmm, det är ju underbart med grodder som verkligen syns!!! Jag gjorde en bildserie timme för timme ett år, men jag väntar nog en månad med sådd här, tycker att de blir lite stor inne annars innan jag kan sätta ut mina här! Ha det bra! :) Mia

  SvaraRadera
 8. fantastiskt ...underbart man blir så glad när det gror :)

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt. Jag blir så glad när jag läser runt och inser att jag inte är ensam i min frö-iver. Jag har knåpat ihop en lista på allt som kommit i jorden hittills hos mig. Titta gärna in om du vill kika;) Kram/Fia.

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt när det gror, vad än det är! Låter vackert med lönnarna...gillar dom skarpt!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera