lördag 17 mars 2012

Snyggast just nu

Förutom vårlökarna är mina japanska starr. Jag har två som jag blev lite förvånad över att dom var så fina nu efter vintern. Lika gröna som i somras. Dessutom har gräs har en förmåga att vilja frysa bort här men nu har vi ju haft en snäll vinter.

Carex morrowii `Ice Dance´. Nyplanterad förra våren:

Den växte på sig bra under sommaren och var väldigt snygg med Heuchera och Hosta:Just nu ser den ut såhär:
`Ice Dance sprider sig med utlöpare och nu kommer det några bebisar upploppandes ur backen som jag kan plantera på något annat ställe. Fantastiskt snygga i grus är dom så kanske jag försöker i någon singelyta.

En annan sort som heter Carex hachijoensis `Silber´är har lite smalare blad och lite lägre men är minst lika fin:

Även nu i mars:


9 kommentarer:

 1. Isdansen har jag försökt med två gånger. Tyvärr blir den bara ettårig. Den piggar upp hos dig! Snygg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ice dance är helt suverän, kan bara hålla med förutom några få blad som torkat lite är den lika fin efter vinter. I love it! Carex morrowii 'Variegata' håller inte formen lika bra över vintern och ser mer blek ut.
  Carex hachijoensis `Silber´ har jag inte, ser ut att vara något att hålla ögonen efter. En mellan variant mellan Ice dance och Carex ornthopoda 'variegata'.
  Kul med gräs (halvgräs) som håller sig så fina hela tiden.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag trycker på gilla-knappen! =oP (Och ska snart springa ut till pallkragarna,där jag "proppat ner" en massa krukade växter (på väg att finna sin plats i trädgården". Jag undrar om inte där var lite gräs fyndat på höstrea... Tänk om, näe vågar väl inte hoppas på isdans, men tänk om i fall att... Så fin den var tillsammans med Hostan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjedans vid pallkragarna =o)
   Jodå, det var några exemplar 'Ice Dance' där i kragen. Såg ju inte riktigt lika pigga ut som dina, men de står där i sina små "köpekrukor" och har det nog inte så kul. Nu, nej, inte nu, men rätt snart, ska den samplanteras...

   Radera
 4. Kul och snyggt! :) Icedance har jag erfarenhet av att plantera, men inte Silber - den ser också stadig och fin ut! Borde nog införskaffa några! Tack för tipset! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Oj, min ser inte alls särskilt bra ut. Planterade den i höstas och visste inte om den skulle vissna ner eller inte. Den har hållit sig fin, men nu har den börjat bli lite risig. Får väl se om den kommer igen för den är himla fin. :-)

  SvaraRadera
 6. Så trevligt att dina gräs har klarat vintern så bra! Isdansaren gillar jag skarpt. Vacker kombo du har planterat... hostan och gräset kompletterar varandra så snyggt och så den kaxiga alunroten till det. Mums!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Carexgräsen är väldigt tacksamma. Håller på att flytta ett stort bestånd, en del säljer jag men en stor del ska jag flytta till ett annat ställe:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Så fina de är!! Skaffade flera plantor av japansk starr (minns inte vilken sort) förra året. Ska bli spännande att se hur de klarat vintern.

  ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera