lördag 24 mars 2012

Första vitsipporna!


Förstås var det min dotter som hittade dom igår :-) Min absoluta favoritblomma i hela världen! Just dom här växer på söderberget, dom andra vitsipporna får vi nog vänta ett tag på.

Även blåsipporna blommar förstås.
Annars har jag kännt av den där stenläggningen i hela kroppen idag. Vi skulle röja skräp på tomten, men som vanligt så vips hade jag börjar rensa ogräs, städa ur mumifierade tomatplantor ur ena växthuset och sådant. Ganska lagom uppmjukning av min arma kropp tror jag. Hur var det nu jag sade om att börja säsongen lite försiktigt...

Det är inte ofta jag kan börja gräva mina grönsaksland redan i mars. Nåja, det är allt fruset en bit ner i dom fortfarande, det är ganska skuggigt just där, men mer än hälften av dom har jag rensat.

Före såg dom ju inte roliga ut....Komposterna är snart fyllda med av allt perennaklipp och löv. Jag är inte så ambitiös med mina komposter, härlig jord blir det av det ändå. Som jag kan lägga på grönsakslandena eller använda när jag gör nya rabatter.


8 kommentarer:

 1. Dottern hittar så underbara vårtecken för att hon har närmre till marken ;)

  Tro jag det att kroppen känns, så som du slet med stenen!

  SvaraRadera
 2. Åhhhhh vad fint med vitsippor, det har jag inte hittat några ännu. Här har det inte varit lika fint väder som det var igår men ute har vi varit ändå;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tänk att vitsipporna redan är igång. Det är ju bara mars än!
  Det är för mig en försommarblomma!

  SvaraRadera
 4. Så underbar vitsippa!!!
  Ha en alldeles underbar helg!! Och glöm inte att ställa om klockan:)

  SvaraRadera
 5. Sippor är favoriter här också.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Här har jag inte sett en blåsippa än, va fint med vita. Redan.

  SvaraRadera
 7. Så härligt med vårblommor. Våren är den årstid jag saknar mest efter min flytt upp till Norrland!!!! Hoppas allt går bra med lilla valpen!!

  /Ulrica

  SvaraRadera
 8. Vad härligt med vitsippor! Underbart!

  SvaraRadera