lördag 28 april 2012

Blåsippsblom

 Det är lite svårt att tima in blåsippsblommningen i skogen, för en månad sedan så blommade min enda blåsippstuva i trädgården. Sedan tidigare år så vet jag at det är ingen idé att tro att blåsipporna i skogen blommar samtidigt. Eller ens någon vecka efter, så efter at ha kommit hem från jobbet så stoppade jag in hela familjen i bilen och tog den upp i skogen, och se där. Blått, blått och mer blått. Dessutom såg vi en orre eller tjäderhöna. Det gillade barnen. Ha en bra helg! Imorgon skall jag vara ledig, och då blir det liseberg med barnen! Jag har lovat att åka åtminstone två karuseller med dom...
5 kommentarer:

 1. Ha en superskön ledig dag imorgon, min högt ärade kollega! :) Har själv inte hunnit ut i skogen och tittat på endaste liten blåsippa i år, men har dubbla, rosa, hemma... KRAM och fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 2. Här i vilda delar av trädgården blommar blåsipporna för fullt just nu, det är alldeles blått bakom barnbarnens lekstuga.
  Ta det lugnt med karusellerna! Jag blir yr bara jag tänker på dem...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Så härligt med blåsippor! Man blir så glad av dem både i trädgården och inte minst när man får se mattor av blå sippor i skogen.
  Ha det gott på Liseberg! (:D

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni får en riktigt trevlig dag på Liseberg!

  Blåa mattor av blåsippor, det är vår det! :-)

  SvaraRadera
 5. Blåsippor är verkligen eleganta. Jag fick en blåsippstuva förra året från en granne. Glömde bort vart jag planterade den och trodde inte den överlevt vintern. Men häromdagen stack det upp lite blått ur eklöven. Underbart. När jag var liten bodde jag granne med en skog som varje vår fick en blå matta av blåsippor. Var ganska förvånad när jag fick reda på att den var fridlyst för att den var ovanlig och inte fick plocka fler buketter av den.
  Må gott
  Katarina

  SvaraRadera