fredag 13 april 2012

Makoeover

Att göra en rabattmakeover är lika roligt i sin egen som i andras trädårdar.
Igår var jag i Grebbestad och fixde två rabatter. Upp med allt gammalt, på med ny jord, och ner med delade perenner som skulle vara kvar plus en massa nytt. Kul!
Önskemålet här var gammaldagsa doftande och blommande perenner vilket jag tycker är ett bra val för någon som är lite trädgårdsintresserad men kanske inte så jättekunnig. Perenner som pioner, riddarsporrar, irisar, flox nävor och lammöron är lättskötta, härdiga och tåliga, men lite putsning och uppbindning kan dom behöva. Och det finns ju blommor till snitt hela sommaren, och passar bra till ett gammalt hus.
Före
Rabatten rensad, ny jord på och växter utplacerade.
Klart!
Här är min kollega Gartnergutten i full gång med plantering.
Nu hoppas jag på fint väder idag och i helgen, skall försöka fixa till växthuset där det i vinter har blåst ur ett par plattor. Dessutom har katterna tyckt att det har varit en perfekt toalett. Men växterna som har övervintrat där skall ut ur växthuset, och alla frösådder, fuchsior mm skall in i växthuset.

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Gillar stenmuren och att den är etagé-formad. Jag har ju min slänt som är ett ständigt bekymmer men kanske jag skall satsa på mer etagé, får verkligen klura på detta i helgen.
  Borde också göra en makeover i de rabatter jag har i slänten, såg en roddis som dött.... skall klura på växtval för relativt torrt läge, brukar fylla på med mycket kompost och det är väl därför roddisarna överlever, men när det regnar når inte alltid vattnet växterna.
  Härligt att äntligen sätta fart i trädgården! Ha en bra helg :)

  SvaraRadera
 2. oj vilken läcker rabatt med all sten.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Vilken rabatt!!! Vilken stenläggning. Blev ju jättefint!
  Så dina kissar har också växthuset som toa... inte vidare mysigt.
  Ha en fin trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 4. Bra växtval till den fina rabatten!

  Kram/Märit

  SvaraRadera