söndag 29 april 2012

En Trägårdsälskares vecka

Fullt ös är det minsta man kan säga.
Veckan som har gått har varit lång, och tänker jag tillbaka till början av veckan så känns det som om det är flera veckor sedan...

Måndag-Tisdag, avslutade vi ju stenpartiet och en annan rabatt hos en kund. Det har jag ju redan visat.


Onsdag. Då var jag i stort behov av en dags ledighet. Inte för att vila mig, eller för att gräva i min egen trädgård, eller umgås med familjen, utan för att lära mig det här med räkningar, kvitton medmera. Jag åkte till min revisor som är en väldigt snäll en som inte alls skrattar åt mig för att jag inte vet hur man skriver en räkning eller har fått häftat in mina kvitton snyggt i en pärm. Japp, klockan tio fick jag färdigt två RUT-jobbsräkningar. Eller ok. Det var faktiskt min man som lyckades ;-D
Men jag hann även in och kolla vad ny logga på min bil kostar. Och denna gången skall den sitta fast ordentligt. Men jag har inte fått tid att beställa den. Räknade på jobb, både gjorda jobb och kommande osv.

Torsdag, då regnade det för första gången under dom här veckorna i Grebbestad. Och det inte lite. Vi stod med motorsåg och gallrade en gammal syrenhäck, släpade ris och körde bort. Jag grävde fram en gammal igenväxt rabatt, och var lerig från topp till tå. Så att jag fick spola av mig med trädgårdsslanden efteråt.
Dom 5 timmarna, dom var värre än en och en halv veckas stensläpning!
Dessutom fick Gartnergutten och jag ta en lugn kaffe för att kolla så våra kalendrar stämde, vad vi skulle göra och se var vi hade luckor vi kunde fylla. För vi är tydligen väldans populära ;-)

Väldigt våt Fia, jag vet inte om jag var lika glad som jag ser ut faktiskt...

Fredag, då klippte vi gräs, beskar, rensade hos en fast kund. Vi åkte även iväg och började rensa fram igenvuxna rabatter hos en annan. Sedan åkte vi iväg för att kolla två andra kunders trädgårdar där dom ville ha klippning under sommaren och anläggning.

Lördag. Då åkte vi till ytterligare n kund som vill ha parkeringsplats gjord, och så hälsade vi på stenpartikunderna för at höra om dom var nöjda. Vilket dom var.
Just det, sedan skall jag nu i veckan som kommer anlägga två trappor av natursten, så vi åkte till gruskrossen där vi får kika efter sten. Nu gällde det att hitta platta stenar som vi med muskelkraft kan lyfta upp på min pickup. Men smart-Fia tänkte inte på att det kanske var en bom för grustaget, och att den kanske var stängd på lördagar... så även om vi knallade in där och tittade på sten så fick vi inte med oss några. Nu gäller det att det finns stenar på grustaget i Ljungskile där vi skall göra första trappan... Jag kommer inte att sova lugnt innan vi har hittat dom ;-)

Ja, en trädgårdsmästares arbete är omväxlande, jag stod även på parkeringen i Grebbestad och planterade blommor åt en restaurang på bryggan.


Mycket tid av att njuta av att man är i småbyar på västkusten och jobbar har man inte, förra sommaren trodde jag att jag skulle sitta och äta glass på Grebbestadbryggan på lunchen varje dag. Det hände inte en endaste gång...
Men när man på lördagsmorgonen sitter på en parkering och väntar på kollegan som skall möta uåå så hinner jag åtminstone traska ner till stranden och ta ett par bilder.Och fantastiskt nog blev det Söndag. Och ledigt. Så imorse åkte vi hela familjen till Liseberg och åkte karusell och åt karamell och roade oss. Se vad glada make och dotter är i radiobilarna :-D

Och som vanligt var det fantastisk blomning på Liseberg.
På hemväg så plockade jag upp mina provodlingsrosor. Mellan 30 och 40 rosor är det... som jag skall ha tid att plantera. Men eftersom min nya rosenträdgårdmedpergolaochknott-storprojekt inte ens är påbörjat, och jag inte heller hunnit så grönsaker, så kan ju inte rosor bli annat än glada av att få växa i grönsaksland med den bästa jorden på hela tomten. Så ni vet vad jag skall göra imorgon ;-)

1 kommentar:

  1. Härligt att läsa ditt bloggande Katta. Vet du att de har/har haft utförsäljning av kantsten mm på Torreby?
    //Therese

    SvaraRadera