torsdag 5 april 2012

Fia snickrar...

Ja, man kan ju inte ge upp så lätt. Jag har ju visat förut vilken dålig snickare jag är, men nu efter tre år eller så så vågar jag mig på´t igen. Ok, kan erkännas att det är inte mer avancerade grejer än en tioåring hade klarat, men ändå.

Vi har kört bort flera lass med rivningsvirke, tyvärr har vi ingenstans att spara det, en hel del är ju fint virke, men för att det skulle kännas lite bättre, så snickrade jag ihop några fågelholkar.

Svärfar har för länge sedan hängt upp ganska många fågelholkar på träden och huset, men dom börjar ramla isär, så det var dags för några nya tyckte jag.
Ja, det tar ju inte lång tid precis, sedan att det sticker ut någon spik här och där och det kanske är någon glipa, det är så det bli när jag snickrar. Dessutom har jag hört att det är bra om dom inte är för täta, lite ventilation behövs alltid ;-)

Förstås hittade jag inget borr just då, men jag hittade tre färdiga fågelholkar i friggeboden, som svärfar har köpt för flera år sedan men aldrig fått upp. Så nu kan jag sätta upp nya fågelholkar både på huset och i skogen runtomkring :-)

Och jag hade sällskap av trädgårdsmästarhunden, hon är mindre rädd för hammare än matte, kommer gärna och sticker fram nosen just när man hamrar. Farligt, farligt lilla vovven försöker jag förklara. Men som vanligt så struntar hon i vad jag säger.

Och att mina fina penséer ser bedrövliga ut, det kan jag inte skylla på henne den här gången, utan det får jag skylla dom kalla nätterna på. Så någon fin påskpyntad trappa blir det inte i påsk. Ja, ni kan ju tänka er vad som skulle hända om jag satte dit ris med påskfjädrar, Muffy skulle iofs tycka det vore fantastiskt roligt ;-)

8 kommentarer:

 1. Vad händig du är. Tycker också att det är roligt att ha småfåglar nära.
  Glad Påsk
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Inte bara stenläggning är du bra på , även snickra:)
  En underbar fin påsk önskar jag dig!!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Jag skulle också behöva ta tag i folkholksbygge,inte en enda har vi här hemma.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Får nästan dåligt samvete när jag ser dina fina fågelholkar, i flera år nu har jag tänkt att snickra till lite fågelholkar för att få hit lite fler fåglar i trädgården men jag glömmer det alltid;( Du è duktig du:)) Lilla Muffy måste akta sin lilla nos när du drämmer till med hammaren, men du är nog ännu mer rädd om henne än jag så du aktar dig säkert noga;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det var väl ett fint initiativ att snickra holkar i stället för att kasta! Sånt gillas!

  Glad Påsk tillönskas!
  Kram Märit

  SvaraRadera
 6. Vad kul, måste göra lite fågelholkar, tror det är dåligt med det. Och Bihotell och... Fina blir dina holkar, de kommer säkert att uppskattas när de kommer upp! Lilla vovven, klart man vill hjälpa matte snickra (:D Skönt att det gick bra.
  Ha en fin Påskhelg!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte heller något ris för katternas skull. Jag pyntade träden ute förr, men det var liksom bortkastad tid...
  Jag tror inte fåglarna bryr sig om om holkarna inte är så fina i människors ögon. Jag tycker att de var snygga och jag har aldrig snickrat en holk i hela mitt liv (men jag tänker alltid att jag SKA)
  Ha en fin Påsk!!!

  SvaraRadera
 8. Hej duktiga du!
  Jo jag ställde krukan där i somras och glömde totalt bort att jag satte den på snöklockorna. Det syntes ju inte då.
  Klantigt värre kan man säga.
  Glad Påsk på dig
  Annika

  SvaraRadera