onsdag 11 april 2012

Fräscht

Är det ju onekligen ute nu.Efter att jag har varit ute i det gråmulna hela dagen så klarnar det upp nu när jag går in.

Det exploderar upp ur rabatterna och nu börjar jag kunna se vad som lever och inte.
Jag har plockat bort granriset från rhododendron, för att lägga det i rabatterna istället. Jag har ju nämligen en liten hund som tycker det är super att gå i rabatterna. Den andra lilla men äldre hunden begriper bättre, och om dom går där är väl inte hela världen, men när dom har gått, grävt och sovit på samma ställe ett antal gånger så börjar det synas liksom. Hur som så tänkte jag att granris kanske hjälper. Inte är det vackert men.

En endaste liten ljung äger jag. Och när jag lägger mig ner på marken och kikar på den pyttelilla ljungplantan, och ser andras stora färggranna ljung på bild, då känner jag att kanske kanske man skulle anlägga en särskid rabatt för sånt ändå.
Pionernas knoppar är maffiga!
Häggmispeln har också ganska bråttom.

En annan väldigt söt växt är Ungersk tandrot som jag fick för några veckor sedan. Den har stått med sina lila blommor ända sedan dess och minusgraderna vekar inte bekomma den det minsta.
Lungörten såg lite chockad ut över frosten men har piggnat på.
Spirean hade gärna fått se ut såhär hela sommaren...
Corydalisarna börjar bli riktigt fina!
Och jag kommer nog aldrig i hela mitt liv lyckas få en bra bild på en julros ;-) Den här gången blev det bara sudd.


6 kommentarer:

 1. Det växer minsann så det knakar hos dig! Och du bor ju mer norrut än mig:).
  Hoppas det löser sig för dig och dottern med tapeterna. Men vad konstigt att de tog frakt för att beställa hem tapeter, det har jag aldrig varit med om... Kolla om tapeterna finns att beställa direkt på nätet.
  Trevlig kväll.
  //Maria

  SvaraRadera
 2. Knakar var ordet! Här har vi bara kommit till krokusar och blåsippor...tulpanerna har skjutit upp men inte så mycket mera. Fin blogg du har, nyss börjat läsa den :)

  SvaraRadera
 3. Härligt. Här knakar det också =o) Den ungerska tandroten var ju för söt. Och ljungen. Har ingen ljung, men har funderingar, när jag ser hur fina de kan vara...

  SvaraRadera
 4. Det gör inget att bilden är suddig.. det är en "talande" bild! Jag tycker den ser ledsen ut där den står ..full med tunga vattendroppar. Som om den vill skyla sig från det våta.. :)

  Veronica

  SvaraRadera
 5. Det gör inget att bilden är suddig.. det är en "talande" bild! Jag tycker den ser ledsen ut där den står ..full med tunga vattendroppar. Som om den vill skyla sig från det våta.. :)

  Veronica

  SvaraRadera
 6. Ungersk tandrot var en fin växt, som jag inte känt till förr. den skulle jag gärna vilja ha!
  Håller med om att det känns fräscht ute nu efter regnet och när det nu också har blivit litet varmare, så kan man ju få njuta litet.
  Kram/Märit

  SvaraRadera