söndag 1 april 2012

Skämselhörnor

Har jag många på min tomt. Om ni undrar varför jag aldrig visar vyer över min trädgård så är det för att bakgrunden ofta inte tål att visas...

Nu har jag fixat till en av mina skämselhörnor, och irritationsmoment.

Barnkammaren är egentligen bara ett par pallkragar som jag har ställt bredvid växthuset, med en gammal matta under, där hamnar alla krukade växter i väntan på plantering eller tillväxt.

I höstas såg det ut såhär:
Ja, inte var det lätt att göra något med alla nässlor och annat som växte där, och krukor stod det både innanför och utanför ramarna vilket gjorde det svårt att trimma runt med. Så jag började planera redan i höstas, och gräva. Vi har ett gäng med gamla betongblock liggandes, och ja, man tager vad man haver, kunde säkert bli både bättre och snyggare men åandra sidan vet jag inte hur länge jag vill ha min barnkammare just där. Eller växthuset för den delen. Nu blev det såhär:
Egentligen är det ju sådana block som skall muras, men eftersom jag inte är en murare så låtsades jag att det var vanlig betongsten ;-)
Jag grävde ur, lade riktig markduk i botten och sedan 0-8 sand på för att det inte skall bli för torrt för växterna. Jag har gjort bädden lika lång som växthuset, och anpassat den så att åtminstone plantskolebackar skall få blats. Hade värmen fortsatt så hade jag flyttat ut allt, men nu får det nog stå kvar i växthuset ett tag till:
Jag har ju även visat att jag planerar en pergola och en uteplats med rabatter i glada färger (dom inläggen kan ni se HÄR och HÄR)
DET lär blir en utmaning (som planerades att bli färdig redan förra våren), detta är våran riktiga skämselhörna, den är så skämmig så jag borde inte visa den, men gör det ändå....
Och då är det ÄNNU värre än det ser ut. Det går ett dike längs hela väggen och stora jordhögar ligger bredvid, det står även en ranglig hundgård som aldrig används, avloppsbrunnen ligger där och det är asfalterat på något ställe... Och här skall det vara en gatstenssatt uteplats, pergola och rabatter. Igår helst, men om en månad är ok också ;-)

Eftersom just städning är så DÖTRÅKIGT att göra själv, ja då kan man hämta märkfärgen och ritningarna och markera ut. Så kan man sätta sig och filosofera och fundera en stund. Blir det bra? Hur skall man göra en snygg trappa ner från dörrarna utan att hela uteplatsen går bort?

Filosoferingsstället är här: (och helst vänder man blicken åt rätt håll så man inte ser skämselhörnan)
Och för att trösta sig så kan man gå till andra sidan huset och zooma in någon enstaka växt som blommar för dagen:
Jag lovar att visa före och efter bilder när det är klart ;-D

9 kommentarer:

 1. Det blev ju verkligen prydligt och fint!

  Skämshörnor har vi nog litet till mans, men det känns alltid skönt när man får snygga till någon,

  SvaraRadera
 2. Jo du, skämshörna är hela vår sida mot skogen...Kommer inte hinna göra så mycket i år heller utan det blir nästa säsongs arbete...och nästa...och nästa :-)
  Ska bli jätteroligt att se hur ni får till det och vattenfallet var så vackert!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Min skämshörna är stor som en hel radhustomt och vetter mot den stackars grannen. Kommer inte vara prioriterat de närmsta åren. Ibland fantiserar jag om att bygga trädäck över hela eländet. På sätt och vis skönt att se att även andra har delar av trädgården man är mindre stolt över.
  //Katarina

  SvaraRadera
 4. Ha ha, det är så befriande att läsa om andras skämselhörnor. Vår är uppfarten. Det är en sophög med ogräsbeläggning och har varit så i många år. Visst hade vi kunnat fixa till den men vi väntar på att det ska dras in kommunalt vatten/avlopp och då kommer antagligen allt att behöva grävas upp så vi väljer att lägga energin och pengarna på andra delar så länge...
  Ha det bra

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra att det är fler som har skämselhörnor! Jag tycker aldrig man ser några när man är hemma hos folk, men dom kanske är lite mer diskret placerade än mina ;-)

  SvaraRadera
 6. åh, vad jag gillar före-och efter bilder. gillar din blogg. vi syns!

  SvaraRadera
 7. Spännande att starta ett nytt projekt. är liten flod i din bakgård? Jag talar inte svenska, men använder Google translate
  Jag är inte säker på att du förstår mig, kanske med lite fantasi :).
  Här vädret gör oss dåligt skämt med snö, atypisk, jag oroar mig för trädgårdar.

  SvaraRadera
 8. Skämselhörnor!!?! Nää såna har jag inte och jag har inget damm inne heller...........hehehe. en utav mina skämselhörnor e egentligen jättefin, ett hav av lupiner, men det är ju mitt framför ingången och den ska förvandlas till uteplatsen med mina stoora fina stenar. Barnen vill inte att jag ska ta bort deras djungel/skafferi till låtsasmaten men jag har lovat dem ett vattenfall med tillhörande bäck., hur jag nu ska fixa detta. Ha de CK.

  SvaraRadera
 9. Ha, ha, helt underbart! Precis så brukar det bli här också, jag gör något som är mycket roligare istället och mina ögon stänger ute alla skamvrår. Tror att jag har någon dimmerfunktion på ögonen som gör att de skamvrårna blir alldeles suddiga..... Det värsta är att när någon kommer på besök slutar den funktionen att fungerar även på mina ögon... Brrrr, ruggigt (:D
  Extra skönt är det när man trots allt lyckas fixa till någon sådan hörna, det blev ju jättefint med blocken, och tänk så många mer växter som kommer att få plats! (:D
  Ha det bra!

  SvaraRadera