lördag 22 september 2012

Än blommar sensommarrabatten

Men nu kanske man skall kalla den  höstrabatten.

Höstsilveraxet, Cimicifuga racemosa 'Pink Spike' (eller 'Black Negligé', har rört ihop dom) blommar. och systern 'Brunette' som jag har i en annan rabatt i samma läge blommar inte alls, dessutom är denna ändå mörkare i bladverket.

 Och Oktorberstormhatten. Aconitum carmichaelii 'Arendsii'. Eller om det är Ametiststormhatt eller Septemberstormhatt, jag har aldrig förstått hur man ser skillnad på dom, den här gillar jag verkligen, finare blå än den vanliga trädgårdsstormhatten, och man slipper en massa löss. Dessutom är blått så fint på hsten mot alla gula och röda färger.

 Sköldpaddsörten har fått flytta till kanten mot allt meterhögt ogräs, för den var det riktig ogräsvarning på, då gäller det bara att hitta rätt plats för den.

5 kommentarer:

 1. Härligt i dina rabatter fortfarande, silveraxen är så fina!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Jag väljer att kalla det sensommarblommor (jag lever i förnekelse). Jag har ett silverax jag fått av svärfar. Vet inte sorten, skulle kunna vara brunette. Hur som helst doftar blommorna smultron. Hur underbart som helst.
  Ha en bra fortsättning på helgen.
  //Katarina

  SvaraRadera
 3. Vad det blommar fint hos dig.
  Tyvärr hinner Silveraxet aldig blomma här, frosten tar den.
  Fina bilder!

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 4. Silveraxen är fantastiska, jag har 'Brunette' på framsidan och det blommar för fullt:) Det andra 'Atropurpurea' som inte är lika mörkt har jag på baksidan men det har precis börjat att blomma:) Doften av smultron känns långt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vad fina dom är! Själv väntar jag på att både Pink Spike och Brunette ska börja, få se om det lyckas, kylan kan sätta stop också! Jag älskar också doften, återkommer förhoppningsvis om det! :) Ha det gott och jättefin blogg!

  SvaraRadera