måndag 17 september 2012

Sniglar

Sniglar har väl dom flesta av oss haft gott om i år. Som jag hade beräknat så tog det ungefär tre år från att den spanska skogssnigeln kom till den verkligen märktes, hade jag inte varit flitig och klippt två gånger varje morgon och kväll, spridit snigelpellets och hållit efter dom, då hade det nog varit invasion nu år tre.

Snigelägg hittar jag ytterst sällan, men jag vet inte om dom förbereder sig inför vintern eller vad, dom vuxna sniglarna dör ju, och småsniglarna övervintrar, och jag har hittat massor av snigelägg. Så fort jag lyfter på något skräp som storsäckar, presenningar, lådor med tomma krukor och allt en anläggare dumpar av bilen efter arbetsdagens slut, då ligger det stora klumpar med ägg där.
Jag tog faktiskt till saltkaret på äggen.
Medan morsan och/eller farsan går samma öde till mötes som alla sniglar jag stöter på.

För övrigt så har vi börjat på säsongens antagligen näst sista anläggningsjobb idag. Det har varit lugnt nu någon vecka, oönskad semester kan man ju säga även om det passade bra med min förkylning, och med det vädret som har varit känner jag att jag är nog ganska redo för annat jobb i några månader nu. Hade ju egentligen räknat med att kunna köra säsongen till sista oktober.

Sökte ett fabriksjobb imorse, kanske jag är redo för det igen efter att ha varit ifrån industrin i några år? Bara tanken på att stämpla in, jobba, stämpla ut, ha helger, och få en normal lön känns ganska skönt. Ett litet litet tag... Eller så får det bli skolkök över vintern igen, varmt och gott det med. Byta jord mot rostfritt... Skitiga naglar mot vinylhandskar... Ja, vi får väl se, än så varar säsongen ett tag till...

Här är en del av jobbet vi skall göra, imorgon är ytterligare en ledig dag, sedan kommer grävmaskinen och schaktar av, gräver för mursten och här i slänten skall det bli något grus-kullerstensparti. Med bara lite växter.9 kommentarer:

 1. Äckliga sniglar säger jag bara. jag som tycker om nästan alla djur kan inte gilla sniglar. De är så motbjudande... Ska man dessutom behöva kriga med dem med allehanda metoder är det riktigt rysligt.

  Själv har jag "bara" åkersnigel än så länge - men de kan också göra stor skada om de blir för många. Jag använder faktiskt snigelpellets trots att jag är mot gift i trädgårdar. Där går min gräns liksom.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fy, för sniglar...å då menar jag mördarsniglarna som jag har så gott om. Gör precis som du, en runda på morgonen och en på kvällen men sedan några veckor tillbaka blir de bara saxen när jag ser dem. Har också hittat en hel del ägg, så ja, man vet vad man har att se fram emot nästa år ;) Ganska skönt med lite vinter emellan varven på vissa sätt.... Ha det fint! / Carolin

  SvaraRadera
 3. Spännande att få höra vad det blir i vinter - Skolkök eller fabrik:) Sniglar är verkligen ett gissel för oss trädgårdsfolk:(Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så spennende prosjekt med grusganger! Fint å få litt gravehjelp med gravemaskin :)
  Lykke til med jobbsøknader, forresten! Jeg jobber nettopp i industrien, og trives godt med å ha ledigt hver helg og fire uker hver sommer! Men av og til er jeg fristet til å prøve noe helt annet! Drømmen er å bli gartner......
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 5. Jag har också hållit efter sniglarna i år.
  Vi har inte haft så många men jag har tagit några som har parat sig och det är bra för då klipper man två sniglar i en smäll.
  Jag har hittat en äggklump också.
  Jag trodde att äggen skulle vara mindre för de sa ju alltid att man skulle kolla noga så att det inte fanns ägg i jorden när man köpte nya växter.
  De är ju skitstora och lätta att se.
  Lycka till med jobbsökandet och rabatten.
  Vi har lika bra sekatörer De är bäst.
  Ha det toppen. Kramizzzz

  SvaraRadera
 6. Fy 17 vad äckligt! Än så länge har vi inte haft några mördarsniglar här. Det kan kanske bero på att vi haft så vansinnigt torrt - och ofta har det. Men å andra sidan har vi vanliga skogssniglar, så det verkar ju inte hämma dom!

  SvaraRadera
 7. Var ute och tog ett ogräsvarv i rabatterna och hittade massor av ägg jag me, förbannade sniglar!
  CK

  SvaraRadera
 8. Hej Katta!
  Jag upptäckte din sida igår. Vad roligt jag kommer att följa dig. / Ann-Helen från Fehrer :)

  SvaraRadera
 9. Trist med spanska skogssnigeln, mycket av den i år. Snart dax att gå och lyfta på allt.
  Blomkärringen

  SvaraRadera