lördag 8 september 2012

Trädgårdens dag

Var det idag. Och då är även årets sista plantmarknad. Förra helgen missade jag årets största sta-plantmarknad, så självklart fick jag åka till Uddevalla och handla lite. För det är allt bra mycket roligare att gräva rabatter när man har något att plantera i dom.

Många småbladiga rododendron fanns det. Jag köpte förstås flera...
Och nu börjar man lära känna folk lite med, här är det Birgitta som har bloggen Glädjekällans trädgårdsblogg som säljer. Jag hittar alltid en massa att handla hos henne, men jag har inte fått tummen ur och besökt hennes trädgård än.
Tänk att vissa är så duktiga på att smida och göra trädgårdskonst. Mycket fint här.
Plantmarknaden hölls utanför Nisses växter, så en tur in där var ett måste. Sällan jag handlar så mycket är, men ett par plantor vårljung och en Hosta inköptes. 20% var det för trädgårdsamatörer idag med. Bättre än min anläggarrabatt det.

Sedan så fick jag kika in till "min" lokalaste handelsträdgård, Munkedals plantskola, där jag handlar till jobbet. Jag hade inte ens tänkt att köpa något, men med 50% på alla gräs så åkte jag förstås hem med ett Miscanthus.

Funkior har jag alltid svårt att motstå. Kan man få för många? Nej, jag tror inte det... här är det Hosta 'Blessings' och 'Fire and Ice'.
Ja, min rabatt blir definitivt en surjordsrabatt. Sand och torv har jag kört idag, för detta var vad jag inhandlade:

Rhododendron Burletta
Rh. calostratum
Rh. 'Maiogi'
Rh. 'Robert seleger'
Rh. 'Cecile'
Rh. yaku x Rh. bureavi
Calluna vulgaris 'Gold haze'
Calluna.v. 'Peggy'
Calluna.v. 'Kajsa'
Erica carnea 'Rubinfeuer'
Erica c. 'Golden starlet'
Hosta 'Little black scape'
Hosta 'Tattoo'
Hosta 'Corkscrew'
Hosta 'Fire and Ice'
Hosta 'Blessings'
Codonopsis gray wilsonii
Anemonopsis macrophylla
Anemone rivularis
Miscantus 'Kleine silberspanne'


Och många Rododendron frågar man inte ens hur blommorna ser ut på. För hur kan man motstå en med blad som på denna..? Rhododendron 'Burletta' heter den.

6 kommentarer:

 1. Oj vad glad jag blir när jag ser hur mycket du har att plantera! Jag har får ångest när jag tittar på mina krukor som skriker hjälp för att komma ner i jorden. Tack!
  Och så älskar jag din mini rodde så klart. Så söt. Hur stor blir den? /trädgårdsfreak

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en annan lååång planteringskö. Försöker att inte se den ;-)
   Om 'Burletta' läser jag på nätet att den blir halvmetern hög och lite bredare. Men så liten som min är så tar det nog ett tag :-S

   Radera
 2. Du har verkligen shoppat loss ser jag! Står i begrepp att anlägga en ny surjordsrabatt så jag måste kolla vilka rhododendron du köpt och kanske bli inspirerad. Undrar vad det är för slags sand du blandar i torvjorden?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder helst 0-8 natursand. Men det blir lite av varje som jag har liggandes men 0-8 är det bästa :-)

   Radera
 3. Oj så mycket härligt som fanns där! Skulle förmodligen köpa ihjäl mej! Suck! Ser ut som om du hade en riktigt härlig shoping dag!
  Ha d fint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 4. Jag fick mig en liten rod jag oxå den skulle bli rosa och dubbel köpte såklart 3 olika gräs och vann gjorde jag oxå och då valde jag jätte ormrot och Tilde valde rosablommande jordgubb,tog en sväng på nisses och där blev det ett luktolvon. Kul att träffa dig Katta, jag saknar våra bilfärder till skolan må gott CK.

  SvaraRadera