söndag 9 september 2012

Dagens blomning

Ja än blommar det. Inte överdådigt, det märks att jag har dragit ner på sommarblommorna som brukar ha sin blommning som bäst nu.

Clematis tubulosa 'Cassandra' är verkligen söt. Flera plantor har jag av den och den fräschar verkligen upp i min bedrövliga bruna rosenträdgård.
En självsådd anisisop växer mitt inne i en vingad benved. Helt fel plats, men eftersom det är det enda stället den vill växa på så får den väl stå...

Höstflox såklart. Och vissa Dagliljor blommar än. Här 'Summer Wine'.Provrosen 'Hella' blommar i klätterstödet jag svetsade i våras. Den höll på att bli mördad av kaprifol, kardvädd och flocknäva, men efter en rejäl röjning så blev den gladare.

Och provrosen 'Sweet Haze'. Så söt med sina ögonfransar. Verkar väldigt frisk och regntålig.

Balkanmalva:
Överlevare. Dagliljan 'Sammy Russel' och Höstrudbeckia.


Strålrudbeckia och Ligularia 'Othello'.Och förstås, 'Rozanne' blommar och blommar...

Astilbe har jag blivit förtjust i dom senaste åren... T.v Astilbe chinensis 'Superba med fackelblomster och Echinacea, th Astilbe chinensis 'Pumila'.
Annars har jag varit duktig och planterat alla mina inköp från igår. Märkte att jag måste ha åkt ifrån en kasse på växtmarknaden. Undrar var den tog vägen. Kanske ställde jag den framför bilen och körde över den... stackars vippvallmo...
Jag har även fått ner lite andra växter i planteringskön. Som Opuntian t.ex. Det var inte lätt att hitta ett ställe på berget som är soligt men där barn och hundar inte klättrar hela tiden.


4 kommentarer:

 1. Visst blommar det en hel del ännu men man märker att det är höst nu. Fina bilder du visar:) Opuntia har jag lyckats ta död på, det blev nog för blött vintertid, men jag är inte så förtjust i taggiga växter så jag blev ju inte urlessen precis:) Så retfullt att glömma en växtpåse, hoppas att du kan få tillbaka den på något vis. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina blommor och fina kombinationer. Så snyggt med solhatten, fackelblomster och astilben bland annat. Rosen 'Sweet Haze' väckte också ordentligt habegär.
  Ha det härligt!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt det var med röd rudbeckia och rosa astilbe. Har lite olika sorters astilbe, men "Pumila"har fått flytta rund nästan varje år för att jag inte riktigt hittar rätt plats för den. Men nu fick jag som sagt en idé:)
  Ha det gott//Katarina

  SvaraRadera
 4. Jag såg ingen överkörd påse där din bil stod...CK

  SvaraRadera