tisdag 11 september 2012

Hur tänkte jag egentligen...


...när jag köpte knalloranga tulpaner?

Ja, jag tänkte nog att jag skulle vara lite modigare, och att det är trevligt med glada färger på våren.

Sedan kom jag hem och konstaterade att det vore en omöjlighet att få ner dom i sensommarrabatten så tätt det är där med gigantiska perenner... och i min nyanlagda rabatt har jag just planterat en massa rosa och lila ljung och småroddar, ingen färgkombo i min smak skulle det bli med orange där. Ja, och i dom andra rabatterna växer annat som heller inte passar, eller så är leran så styv så tulpanerna kommer inte vilja leva.

Hur som, så slutade det så att dom fick ner bland ljungen och roddarna ändå. Jag bestämde att den orange liljeblommande tulpanen 'Ballerina' säkert blommar så sent så dom rosalila grejerna har blommat över. Nåja, vi får se.

I övrigt så orkade jag inte mer än så ut igår, nu var det jag som råkade ut för förkylningen som dom andra i familjen hade. Fast jag baxade även sådär 5-10 stora stenar till muren på plats, tar jag så många varje dag, ja då är jag färdig om några veckor ;-)
Dessutom jag fick äntligen gjort lite kostnadsberäkningar och en skiss till en kund. Alltid bra att komma ikapp med arbetet.


5 kommentarer:

 1. Hoppas du snart känner dej piggare. Kan det vara jag som lurat dej att köpa Ballerina? (jag älskar den särskilt tillsammans med Prinsess Irene) Hos mej är inte ballerina så sen, slutet april och en bra bit av maj månad. Lila och orange tycker jag kan vara snyggt, men rosa är kanske lite jobbigt (:D Å andra sidan är man rätt tolerant vad gäller färger på våren.
  Hoppas det blir fint, ha det bra!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 2. Jobbigt att inte vara riktigt pigg;( hoppas att du snart kryar på dig! Det kanske blir riktigt snyggt i rabatten till våren, vem vet:) Ofta löser det sig på något vis:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket sammanträffande.. i min beställning till eurobulb så kom det också med en del orange tulpaner.. Inte min färg, egentligen. Inte alls. Men kunde liksom inte låta bli. Tänkte lite som du, vara lite modigare... Hm, är vi kanske "offer" för en trend? Eller kanske skapare.. =oP
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Ibland får man lite för sig något som inte alls funkar i verkligheten...gjorde samma sak med orange tulpaner förra året... fast de hann ner i jorden och såg väldigt tokiga ut tillsammans med sina grannar :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Det är mer än en gång som man kommit hem med något, som man tänkt ut var det ska planteras bara för att finna att det inte fanns den lediga plats man föreställt sig.
  Dina tulpaner kommer säkert att ha blommat över när ljungen börjar! Om inte annat, så kanske det blir en riktigt snygg kombo.

  SvaraRadera