fredag 1 mars 2013

Sov du lilla videung...

...än så är det vinter...

Åtminstone här hos mig på Lund.
Fredagens tema hos Pilgrim "Bland rosor och bladlöss" är "Såhär ser det ut i trädgården just nu".

Så jag fick masa mig ut med kameran. Härlig blå himmel, halkigt, skarsnö men milt. Jojo, det är på rätt väg :-)
Men några vårtecken kan jag nog inte visa er idag.

Slingerstormhatten är fin, nästan hela året!

 På söderberget växer en klätterhortensia. Plantera inte en klätterhortensia i söderläge! Den växte här när vi flyttade hit, men blir det torka några veckor så trivs den inte. Trots lera. Men växer gör den, även om den blommar sparsamt. Den är väl kanske 5-6 meter hög nu, lika hög som berget snart.

 Och bredvid, också i söderläge planterade jag i höstas en Opuntia. Vi får se om den vill bo hos mig. Ja, växthuset lyckades jag klämma mig in i, där ser det ut som det gör. Förutom att jag inte städade i höstas så jordslår jag alla krukade växter där. Och det ÄR mycket trevligare att städa växthus på våren än på hösten.


 Jag fattar inte varför jag skulle dra igång mitt stora projekt i somras med att göra om hela den ena gräsmattan. Nu ringlar sig den påbörjade stödmuren/kanten som något forntida stenröse över gräsmattan. Under snön ligger det fiberduk. Blir inte roligt för mig när gräset börjar växa om jag inte har blivit färdig.
 Här väntar min stackars möbelgrupp på att det skall bli ljumna sommarkvällar och Fia skall komma och sätta sig med ett glas vin ;-)
 Men om jag jämför med bilden jag tog igår, tycker ni inte att snölagret på bordet ser nååågot lite tunnare ut idag ;-)
 Och ni som har blommande trollhasslar. Såhär ser min ut... planterade den i höstas, och jag får väl vara glad att den lever för den blev omplanterad ett par gånger...
 ...av den här. Som står uppe på berget och ser ända bort till Mariannelund. Eller vägen iallafall. Bästa stället att ha koll har alla hundar tyckt.
  

Men som sagt, det är ju inte vår än. Och vissa andra inser det och tar det hela med ro.
 Just det, jag glömde säga, jag att jag har inte glömt att dra vinnare i tomatlotteriet utan den drar jag ikväll. Så än hinner ni vara med om ni vill.  Så då kommer det ett litet inlägg till. Så ses snart!

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder.
  Här har vi snö så det räcker men förhoppningsvis så kommer våren hit också.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 2. Så många vackra blickfång!
  /Cika

  SvaraRadera
 3. Härligt skrivet, mungiporna åkte upp av sig självt. :) Och spännande med nya projekt, det blir nog bra med gräsmattan och muren. Och tycker precis som du, mycket roligare att göra tråkiga saker på våren än på hösten.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Mmm, det är klart att det är skillnad på igår och idag, det ser man ju klart! ;) Städar också hellre växthuset på våren än på hösten... Men utemöblerna längtar efter mig (och min omvårdnad) här med... HA en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Så roligt att se din trädgård i snö och snart har all snö försvunnit, jippi!
  Ha en underbar fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. det är roligare att städa växthuset på våren :) mitt är ett kaos i eftersom jag förvarar lite i det också...
  Ha en underbar helg!!!

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och förhoppningen om vår stiger som saven i träden...=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Jovisst, det är mindre snö på den ena bilden! Och knopparna på hamamelisen kommer säkert att öppna sig när värmen kommer. Kanske gör den det redan i veckan? Så vi kan gå ut till våra växthus och börja röja :)

  SvaraRadera