söndag 25 maj 2014

Blommar

gör nu Malus 'Rubin'. Lika kopiöst som varje år.


 Även Malus floribunda som inte är helt härdig här hos mig blommar, fast den är som en buske så många gånger som den har frusit ner.
 De tidiga klematisarna har slagit ut, i en blomma bor det en krabbspindel, spindeln har suttit i samma blomma i mer än en vecka nu.

Azalean 'Rosy Lights'

 Och 'White Lights'. Som inte är särskilt vit.
 Fjolårets mnipenséer har försått sig lite varstans, mellan markstenen, i grusgångarna...
 Och alliumarna är väldigt tidiga.

I går på kattutställningen gick det väldigt bra. Stressigt på morgonen, men när jag kom till utställningen var de väldigt hjälpsamma när jag sade att jag aldrig gjort detta innan. Uppfödaren kom också sedan och hjälpte med att styla Dixie lite och bära på rätt sätt och så.

Här Pixan med domaren som lovordade den lilla katten så mycket så jag blev nästan generad. Fanns inga fel på henne minsann utan allt var excellent, underbart, fantastiskt, vackert osv ;-) Fast det visste vi ju redan förstås!
 Hon tog det hela med ro, kanske inte det roligaste hon gjort men inte hela världen heller. Här ligger hon snällt och väntar i mitt knä när vi väntar på att vara med i något som jag tror hette nomineringen. Jag TROR det är bra när domaren säger att katten skall vidare dit. Dixie är dock inte gammal nog att vinna cert än utan då måste katten vara 10 månader.
 Här Dixie med sin Ex.1 rosett och fina kritik. Ni kan se hur spännande hon tycker det är. Och längst ner på kritiken står det "Show Princess". Det ni!

4 kommentarer:

 1. 'Rubin' gör verkligen skäl för namnet och klematisen med spindeln är ju för härlig. Önskar att jag kunde mer om spindlar.
  Grattis Dixie till fina utmärkelsen!

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 2. Efter den tvagningen inte så konstigt att det blev en Show Princess av henne. Grattis. Din växter har väl motsvarande show.//Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vilken myskisse!!! Hon kommer nog att bli en fin-fin utställningskisse. Med den början så...
  Rosenapel... vad vacker den är. Hela tiden ser jag nya saker som jag börja överväga om det är något för mig... Jag är inne på att köpa ett japanskt körsbärsträd och det är ju kul om inte allting blommar samtidigt...
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Eҳcellent blog you have hеre.. It's dikffiсult
  to find excellent writing like yours nowadays. I honeѕtly apprеciate people likе you!
  Take care!!

  Feel free to visit my siye - simply productive

  SvaraRadera