söndag 18 maj 2014

Underbar helg!

 Och väldigt välbehövligt. Jag skulle ställa ut Muffy i Hässleholm, men framförallt skulle vi ha lite semester! Det blev ju bara en heldag i Skåne, och då var jag på hundutställning halva dagen, men ändå.

Jag växte upp i södra Smålan och norra Skåne. Innan jag flyttade upp hit till Bohuslän när jag var 12. Så jag skickade meddelande till min bästa kompis där i Killeberg då när jag gick i låg och mellanstadiet, och hon var hemma. Det var så roligt att ses efter 20 år, var sig precis likt, både folk och hus och byn :-)
 Här är ett av husen jag bodde i. Brjar förfalla något hemskt, och det var sååå fint. Men kallt något så jävulskt och hade ingen värme alls så det var att elda i kaminer, dåligt med varmvatten och sådant med.
 Bodde även i huset bredvid, det ser bättre ut.
 Min gamla skola, den var sig lik den med.
Innan dess bodde jag i Pjätteryd som ligger i Småland, i det här huset. Jag kan minnas att jag var förbi som tonåring och då hade de nyss planterat thujahäcken. Ja, ni vet ju vad jag tycker om tuja, särskilt bland stenmurar och fina gamla hus i Småland...
 Sedan bodde vi på ett B&B ute på landet. Det är bra när man har hund, och här var även innergården inhägnad så det var bara att släppa ut Muffy på morgonen.

Hundkompisar hade hon med. Bosse, sådär 90 centimeter i mankhöjd var lite läskig tyckte Muffy, men lille Rufus var kul. Vackra omgivningar och fina promenader kunde man ta.

 Gick mellanbra på utställningen. Var en finsk domare och de brukar inte gilla Muffys typ, så det visste jag redan innan. Hon är förstås bäst och snyggast ändå, men det vet ni ju redan :-)

Trevligt var att jag träffade Anna Vattenkanna på utställningen, hon ställde sin lilla Eurasier innan det var Lapphundarnas tur, och för hennes lilla gick det bra! Stort grattis till det!
 Och medan jag var på utställningen,  så åkte resten av familjen till havet.

Så fort jag var färdig så mötte Cicci, min gamla klasskompis med familj upp och vi åkte på äventyr. Började med Tykarpsgrottan, som egentligen är en gruva. Det mest spännande var nog att Alma hittade en igelkott. Barnens livs första. Jag har faktiskt aldrig sett en igelkotte heller här i Bohuslän men när man var barn i Skåne såg man de lite då och då.
 Sedan åkte vi till Forsakarfallet. Underbara gamla bokskogar med en fors och vattenfall igenom. Och ramslök på vissa ställen. Jag glömde kameran helt så fick fota med dottern kompaktkamera så det blev inte så många bilder. Det vara ganska skönt att glömma kameran med. Och inget trädgårdsrelaterat gjorde jag på hela helgen. Skönt det med även om jag förstås missade chansen att se en massa fint. Men det var fint överallt.

Berättade jag att Dixie var med? Jag tyckte hon kunde vara hemma men det tyckte inte dottern, så det var tur att djur var väldigt välkomna där vi bodde. Dixie tog det hela med ro sålänge hon inte behövde sitta i sin bur, för då fick ingen i bilen ro.
 Sedan kom jag hem, och här har äppleträden slagit ut.

3 kommentarer:

 1. Låter som en toppen-utflykt mellan alla jobb! Ha det bra och stor kram! /Mia

  SvaraRadera
 2. Då var du helgens Homecomming Queen! Det är kluvet att åka tillbaka till sin barndom i både tid och rum. Härligt men läskigt.

  Muffy var finast tyckte jag i a f. Vi stannade och tittade tills ni var klara, sedan drog vi oss tillbaka några timmar innan det var dags för stora ringen men där blev det bara in och ut, haha. Men både vi och Malaika hade en rolig dag och det var huvudsaken och att få träffa dig IRL bidrog till det hela.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En helt underbar och rolig helg hade vi!
   Kul med stora ringen för dig och Malaika även om det blev snabbt in och snabbt ut så skall du se att hon kommer bli en stjärna, ni börjar ju så redan första gången! och du kommer bli en utställningsnörd och inte hinna rensa ogräs på helgerna och snart kommer din trädgård ha lika många maskrosor som min :-D (Fast jag är ingen utställningsnörd så jag kan inte ens skylla på det, haha!)
   Det var superskoj att ses, hoppas det blir igen!

   Radera