tisdag 6 maj 2014

Stenläggning

 Då var det dags för lite marksten. Tror jag mätte ytan till 64 m2 eller liknande, och betongsten är ju ganska okomplicerat att lägga när man väl gjort underlaget.

Måndag morgon började lite irriterande att de som skulle komma med grus redan hade varit där och tippat allt i en enda stor hög. Vi hade röjt upp parkeringen så bra på fredagen och planerat att de skulle kunna backa in där och tippa det i ett relativt jämnt lager över ytan.
Nåja, skyffla grus är vi väldigt bra på och vi har byggt stora grusskyfflarmuskler det senaste så egentligen inte hela världen.
En tröst var istället att jag hade beställt makadam att ha bakom muren av en åkare med en sådan där eminent kran med skop-klo på lastbilen så han når 13 meter och kan bara lägga i makadamen där jag pekar, 8 m3 sådant hade man inte valt skyffla heller för det hade tagit hela dagen. (tog 1 timma för grusgubben)

Jag vet inte vilket som är minst roligt med att lägga sten, kanske är det att lägga rör och stocka av? Fast det är ganska ok det med faktiskt, bara väldigt viktig att vara noga. Vi är ju ändå två, så vi är ganska bra på att turas om med hantlangning, fixa ytan, kapning och läggning.


 Ja, det är bara att börja lägga sten.
 Och det går ju ganska snabbt.
 För vips var vi klara lagom till hemgång idag.
Fast vi har lite kvar längst ner där det är är som en triangel mot vägen, så imorgon gör vi det, vi paddar och fogar, vi kapar och limmar toppsten på hela muren.
Det skall vara singel mellan gräsmatta och mur, och där måste det vara någon kant, det blir en väldigt enkel kant av samma sten som på parkeringen, den är ju mest för gräsklipparhjulet och för att hindra singlet att hoppa ut i gräsmattan, men lite pill blir det och misstänker att det blir en tur dit på torsdag också.

 Så nästa gång visar jag förhoppningsvis före och efterbilder, ha det gött tills dess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar