tisdag 27 maj 2014

Klart! Igen!

 Igår var det ordnat kaos. Gatsten överallt, den hyrda tombolan gick sönder men de körde dit en ny, vi murade och knackade gatsten till klockan åtta, så klockan tio kom jag hem.

 Igår var även Bianca på Timotej trädgård där och började så smått med snygg-grejerna. Galvade kanter mellan gul sjösten och planteringarna. Trampstenar, pinjebark, avenbok, bambu och lavendel blir det har jag förstått. Den här trädgården är det ju hon som har designat och vi är där för att göra stenjobben, ganska skönt faktiskt. Bianca och jag fick kontakt för flera år sedan då vi pluggade trädgård och bloggade bägge två. Hennes gamla blogg finns HÄR. Som det ofta blir så träffades vi för första gången för två veckor sedan.

Idag var det jag som fick överge slutspurten i Torslanda och skicka min make/maskinist/hantlangare istället för att hjälpa kollegan, för jag skulle fixa plåtkanter mellan gräs/grus i Fjällbacka där vi var förra veckan. Det blev väldigt snyggt, men skarvarna får nog svetsas ihop. Men som jag brukar säga, hur svårt kan det vara ;-)

Killarna fixade det fint idag i alla fall, maken fick ta med min kamera, (därav den dåliga kvalitén på min kantbild då min mobil har lite övrigt att önska vad gäller fotokvalité). Såhär blev slutresultatet på stenbiten. Knäckstensmuren togs bort, och allt annat med, vi rundade av hörnet ganska rejält då kunden hade önskemål om rymligare parkering, förskjuten trappa. Vi sydde ihop det hela med knottstensbeläggning mellan mur och asfalt.

Här är ett exempel på olika sorters granit. I trappan är det granit från Portugal eller liknande, det fanns inte 120 breda plattor i svensk granit att få till humant pris, i muren och markbeläggningen är det Bohusgranit. Att det ser extra rött ut är för att vi använt rött isgrus att foga med, för att matcha den gula sjöstenen i trädgården.
 Jag hoppas på att Bianca skickar bilder när det blir klart med planteringar och grus så jag får visa er, jag tror det kommer bli supersnyggt när det blir lite grönska!

Den obligatoriska förebilden:
 

 Jag var färdig med plåtkanterna i Fjällbacka ganska tidigt, och då fick jag ändå iväg och leta i tre affärer för att köpa en ny förlängningssladd till vinkelslipen. Hur som så gjorde jag något som jag nästan har dåligt samvete för. Jag lade mig att sova middag trots solsken och trädgård och hem som skriker efter min uppmärksamhet. Var så trött så jag inte visste vad jag skulle göra av mig. Sedan ringde jag kiropraktorn, en sådan har jag aldrig besökt tidigare någonsin men jag har haft en fruktansvärd ischias till och ifrån i år, inte att det hindrar mig från att jobba, men det är så att jag nästan ramlar ur bilen när jag skall stiga ur den efter arbetsdagen slut. Om någon vecka får jag se om han kan tala om för mig hur jag belastar fel, jag tror det har något med lerskottning att göra ;-)

Hemma blommar det över snabbare än jag hinner dokumentera. Min fina stora buskpion har blott fem blommor i år, den var inte glad efter förra våren och får lida av det nu. Men mitt i den stora busken har en vit aklejruta frösått sig. (Aklejrutan ryker efter blomning).

Trädgården bara exploderar. Jag har aldrig haft så stora aklejor och blågull som i år. De blir riktiga mördare med meterhöga och halvmeterbreda tuvor, för att inte tala om nävorna och digitalisen! Och jättedaggkåporna som brukar vara mördare är seriemördare i år!
I morgon har vi ett jobb hos en gammal kund som jag hoppas vi fixar på en dag. Sedan, det känns inte sant, men så tänkte jag vara ledig resten av veckan. Och varken djurutställningar eller annat har jag inplanerat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar