fredag 22 juli 2011

Dagens blomning

Nu är det tiden på sommaren när det är en lucka i blomningen, fast iår tycker jag ändå att det är mycket som blommar nu...
Jag brukar knipsa bort blommorna på Hostorna, iår har jag missat knipsningen på dom flesta, och en som har riktigt snygga blommor är miniatyren `Hydon Sunset´.

Gauran övervintrade i rabatten, till min stora förvåning.

Köpte en lilja som skulle vara vit tigerlilja. Vit vet jag inte, men faktiskt väldigt snygg. Hon vilar sig mot en Hosta `Sum and Substance´, som vanligt har jag missat det där med uppbindning i tid.

Och Lavendeln. Som jag gillar den, och den trivs inte här alls. Jag har planterat i ren sand, och här, petat in plantor mellan stenarna i muren, någon övervintrar om jag har tur.

Vidjehortensia `Annabelle´ och vit kransveronika.

Och den helt vanliga stormhatten är fin iår.

Köpte en ny (dyr) Astilbe igår. När jag hade planterat den så gick jag förbi en annan och tittade på lappen, -samma.

Även en nyinskaffad ros blommar. `Leander´heter den.

Och min favoritros, `Louise Odier´. Så fin, så väldoftande, blommar så länge, och får så mycket svartfläckssjuka.

Och klematisarna blommar för fullt. Mest gillar jag viticellorna, tycker att dom och dom vårblommande klematisarna är mest lättodlade. Jag tror att dessa två som växer i en lyktstolpe är `Carmencita´och`Belle Etoilet´.
3 kommentarer:

 1. Så mycket fint som blommar hos dig! Liljan var riktigt snygg och jag gillade bilden med vidjehortensian jättemycket. Mycket bra val av dig att köpa Leander, älskar den rosen!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Jag gillade också bilden på vidjehortensian, den ska jag kolla in lite närmare då den kan vara nåt för min trädgård. Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Ja hostorna har väldigt fina blommor i år. Jag gillar de med vita blommor och Blue Mouse Ears har så söta blommor.

  Dina Clematis är underbara - har lite dille på Clematis just nu : )

  Hälsn. Camilla

  SvaraRadera