måndag 9 januari 2012

Börjar tröttna på att se min nuna...

Börjar tröttna på att alltid se mitt eget ansikte varje gång jag går in på min blogg... så jag har kämpat och slitit med fotoredigering i två dagar nu...

Min dotter har tjatat i flera månader om att hon vill ha en egen blogg, jag har inte tyckt att det är en sådan bra idé, just för att hon inte skriver så bra än, och det är ju lite krångligt med fotoredigering och hela blogg-grejen. Men men, jag fick ju ge med mig tillslut. Igår. Och jag blev så inspirerad av hennes bild bakom bloggrubriken. Det kanske är för att det är för att det är våra fyra små älsklingar där...

Bella är dotterns katt och hon kommer säkert att visa mycket bilder på djuren, och så blir det intressant hur länge hon orkar hålla på... Bella & co heter den iaf.

Så jag fick ju börja leka lite med foton jag med. Jag har aldrig varit särskilt bra på fotoredigering, och på min dator kan jag redigera bilder, men jag kan inte sätta ihop flera bilder eller få in text på dom. Då använder jag Photoscape på dotterns. Det programmet fungerar tyvärr inte på min mac, och det är ett väldigt flyttande på bilder fram och tillbaka mellan datorerna här i huset.

Har någon förslag på gratis redigeringsprogram som är lättanvänt och funkar på mac så hör jag gärna om det...

Såhär blev mina två olika bilder jag satte ihop till rubriken, men jag vet inte, jag hatar när andra ändrar utseendet på sina bloggar, riktig vanemänniska är jag... så än har jag inte bytt ut mitt fejs.


Jag har iaf lärt mig att på min nya dator kan jag tona bilderna i kanterna och göra dom antikfärgade och en massa annat.

3 kommentarer:

 1. Har samma dilemma som du:) Skulle vilja byta min header men samtidigt har jag inte heller lust att ändra till något annat. Jag har ju också Mac och den är ju lite annorlunda än övriga datorer som oftast inte en är kompatibla med andra datorer:( De var fina bilder på båda dina nya förslag, men texten syns lite dåligt. Jag gillar dock att titta på din nuna när jag öppnar din blogg:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag försökte få till en header med flera bilder på rad som du gjort. Men med Mac får jag inte till det. Behöver alltså göra detta på en annan dator. Ok, då vet jag det och behöver inte försöka mer.
  Fina nya förslag på header du gjort, men jag gillar din gamla också. Kul att din dotter också vill blogga.
  Ha det gott.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Fia/Harvey!
  Jag är inte heller så bra på fotoredigering, men har prövat en del gratistjänster på nätet. Picnic är en sajt som är mycket lätt att använda och fungerar utmärkt på mac. (Photoshop är säkert 100 gånger bättre, men jag är så´n amatör)
  Roligt att dottern vill blogga. Hur gammal är hon?

  Ha get gôtt
  Kattis

  SvaraRadera