måndag 23 januari 2012

Ett år...

För exakt ett år sedan...

Så gjorde jag mitt första blogginlägg. Jag hade knappt någonsin kollat en blogg eller hade några större plaer på vad jag skulle skriva. Det känns som om det är länge sedan. Mycket har hänt i mitt trädgårdsliv sedan dess. Jag har utbildat mig inom trädgård, jag har jobbat i branschen, och nu i vår så kommer jag att våga starta eget, -igen men nu så skall jag ge 100% och inte mesa mig och blir anställd ;-)

Såhär såg det ut för ett år sedan. Jag tror jag är mig ganska lik ;-) Men mina favoritblåbyxor är betydligt slitnare. Dags för brallinköp ivår.

I brist på trädgårdsjobb

så tänkte jag börja blogga. Sitter och kikar på mina bilder från tidigare odlingssäsonger och börjar få värsta abstinensen. Efter vår. Sommar. Att få jord under naglarna. Peta ner frön. Jag minns t.om gräsklippningen som något underbart. Saknar knotten.
Men den där tiden från att tjälen släpper sitt tag, och fram till juni, den får gärna vara lång. det är då jag skall hinna förverkliga alla drömmar och planer jag har för mig egen trädgård. Och helst även andras.

Två månader kvar i skolan, sedan är jag utbildad Trädgårdsmästare/Anläggare. Men inte färdigutbildad. Färdigutbildad trädgårdsmästare blir man aldrig, och tur är väl det, för om det inte fanns något nytt att lära, nya växter och förälska sig i, och man fick nya idéer, hur roligt vore det då?

4 kommentarer:

 1. Det händer mycket på ett år och det är så roligt att kunna "gå tillbaka" för att se vad som hände då:) Många nya bloggvänner har man fått och det är ju underbart roligt:)
  Lycka till med din firma och hoppas nu att du får riktigt många jobb och att det blir en lång vår:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ett år går fort. Ibland kann jag känna mig frustrerad över att jag inte hinner göra det jag vill i trädgården (arbete och barn tar ju sin tid det också) Men när jag tittar tillbaka hur det var för ett år sedan kan jag se att jag ändå hunnit med massor.
  Grattis på ettårsdagen oc lycka till med firman.

  //Kattis

  SvaraRadera
 3. Haha är du rädd för bebisar?? Jag trodde sånt gick över efter att man fått egna ;)Det är verkligen läskigt att bära o sköta Enja för hon är såå mini, jag som har noll bebisvana innan =S

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk vad tiden går fort! 5 april förra året var mitt första inlägg. Åh vad man längtar efter våren, alla lökar och lite värmande soltrålar. Du har verkligen hunnit med mycket under ditt senaste år. Lycka till med det egna företaget.
  Gullvivan ´/ Blomkärringen

  SvaraRadera