torsdag 19 januari 2012

Palettblad

Solenostemon scutellarioides`Wizzard´var en annan sak jag sådde igår.
En växt som jag inte riktigt vet vad jag tycker om, kallas ju för rumsnässla eller bara nässla också, och just som krukväxt inne är det kanske inte min favorit.
Men vi gjorde några sommarblomsgrupper på jobbet i somras och då satte vi några i riktigt knalliga färger, snyggt blev det, och sedan så tror jag att jag har blivit lite inspirerad av Anna Vattenkannas djungel och loungehörna med, jo, knalliga färger blir det iår hos mig. Åtminstone i en del av trädgården... man skall inte överdriva ;-)
Vi får se vilka färger det blir på mina. Fröna var yttepyttesmå, och väldigt få med. Men jag vet att palettbladen finns att köpa bland sommarblommorna i värsta fall, och dom är jättelätta att rota när man toppar dom. Om man vill ha många, och det vill jag.


5 kommentarer:

 1. Nydelig collage!
  Palettblad finnes jo i så mange lekre farger og kombinasjoner! Jeg sådde flere varianter for et par år siden. Vi hadde en sur og kald sommer med temperaturer rundt 12 grader og litt under den sommeren, og palettblad liker absolutt ikke å ha det så kjølig! Sommeren her på sunnmøre (Møre og Romsdal) kan være så som så, så jeg får heller nyte bilder av dem andre steder enn hos meg =)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Hei:)...de er kjempefine disse palettbladene...og mange gjør susen:)...herlig med mandelblomster:))
  God uke,Fia:))

  SvaraRadera
 3. Härliga färger :D Kan nog tänka mig några sådana i min trädgård. Var ska de stå för att må bäst?

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte att palettblad är så pjåskiga, men lite halvskuggigt är nog det bästa, och att dom inte torkar ut. Som Fuchsior lite ungefär...

  SvaraRadera
 5. Hej Fia!
  Vad kul att läsa om dina palettblad.
  Sitter just och skriver om dem till en tidning.
  Jag håller med dig ute passar de bäst.
  De ändrar sig i bladverkets färg efter hur de står.
  En jag hade som stod i skuggan när det var som varmast fick helt annan färg än den som stod i solen. Därför kan de vara svåra att känna igen. Halvskugga är nog bäst som du säger. Knalliga färger kan vara hur fin som helst.

  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera