torsdag 26 januari 2012

Påsköträdet

Min dotter är ganska intresserad av natur. Och så får hon för att allt skall googlas på och tas redan på. Ett tag så var det Påsköträdet. Och när jag talade om för henne att ett av världens få påsköträd växer i Botaniska trädgården i Göteborg, och hon var ju bara tvungen att se det.

Tja, jag vet inte. åtminstone jag blev då besviken...
Det pluttiga lilla trädet bakom Alma. Svårt att tro att man byggde båtar och statyetter och grejer av dom.

Hur som så är det ju tur att det finns ett på Botan. Enligt skylt det enda som härstammar från träden på Påskön, men innan har jag läst att det även finns ett i Kew gardens. Förökat det har dom gjort på Botan och försökt återplantera träd på Påskön, vilket inte har lyckats något vidare.

Men min dotter har knappt nämnt Påsköträdet efter det ;-)

Vad kul att ni gillade min damm så :-) Jag såg häromdagen att både guldfiskarna och koikarparna lever, iår lämnade jag dom ute för att jag har misslyckats med övevintring inomhus varje år.

Kul att se att jag har fått nya följare också! Jag hoppas ni inte kommer att bli besvikna. Det kommer mer trädgård än vad dagens inlägg bjuder på ;-) Men ibland sviktar fantasin...

4 kommentarer:

 1. KUL!!Nu kanske hon blir intresserad av något träd som hon själv kan plantera i eran trädgård:)
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår om Alma blev besviken - vilket litet plutträd;) Kul i alla fall att hon redan i så unga år är intresserad av växter då kanske hon kan bli din kollega senare i livet:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Kul med riktiga 'nördar'. Vilket fint namn din dotter har, så hette min farmor :-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jo hon har alltid varit fantastiskt duktig på trädgård min Alma :-) Men hon skall ABSOLUT INTE BLI TRÄDGÅRDSMÄSTARE när hon blir stor säger hon... mer typ regisslör, havsforskare eller något ;-) Men om hon inte lyckas med det så kommer hon att vara en hejjare på att rensa ogräs ;-)
  Almas gammelfarmor hette också Alma, namnen kommer med 80 års mellanrum sägs det, det stämmer ganska bra på våra barn.

  SvaraRadera