tisdag 31 januari 2012

Pastelliga rabatten år 1...

Ibland så sitter jag och scrollar igenom mina foton för att kanske hitta något kul att blogga om, eller bara för att ta bort gammalt skräp.

Hittade den här bilden. Jag kan inte riktigt minnas att det såg ut såhär i min rabatt för fyra år sedan... antingen så glömmer jag jäkligt fort, eller så hade jag så mycket annat att pyssla med den sommaren så jag inte hann titta på den (inte helt ovanligt) eller så har jag förträngt den..


Jag brukar ju tjata om hur bra det är med ettåringar första året man har en nyanlagd rabatt, och detta var nog året då jag hade byggt stödmurarna med rabatter ovanför.
Jag tror faktiskt att jag kommer odla en hel del av dom sorterna iår igen, fast kanske inte fullt lika blandat... och pumporna skippar jag nog eftersom jag även vill blanda in perenner och buskar som vill ha lite plats dom med ;-)
Gräset på översta bilden är Durra, Sorghum bicolor, jag använde det ett par år istället för Miscanthus giganteus som fryser bort här hos mig. En annan växt som jag inte heller har sått på ett par år men skall så iår är klocktobak.
Hur den där röd-gula sommarblomsrabatten såg ut i somras har jag redan visat, för det är den här:7 kommentarer:

 1. Flotte inspirerende rabatter. Durra er kanskje noe jeg som amatør kan prøve meg på. Likte veldig godt de grønne strebestråene i blomsterfloret.

  SvaraRadera
 2. Men en sån växtkraft det var där. Jag klickade upp bilderna och jisses så välmående och vackra dahliorna var - ja, de andra växterna med - det där första året.Jag tycker ju om starka gladfärger och här var det gott om varan men din pastellrabatt är jag ju väldigt förtjust i... den är så välkomponerad och de milda pastellerna står så vackert till det röda huset. Kul att få se!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka underbart somriga rabatter! Jag gillar särskilt den rödgula. Vilken energi! Jag har en ful hörna med lite pluttiga gula och röda saker som jag ska göra om i sommar, så det är trevligt att se hur fint det kan bli. :-)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga rabatter, både den lite busiga rödgula och den lite striktare blå, det syns att det är väl genomtänkt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Den blåa är jättesnyggt,men det är den färgglada med.oligt att går igenom gamla bilder.Det behöver jag med.

  SvaraRadera
 6. Tänk att man kan variera sig så mycket i en rabatt, underbart. Jag gillar båda och det är det jag tycker är jobbigast. Att man måste bestämma sig för vilken man ska gå på, färg alltså :-) Förvirrad, jag?
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Ja, det var stor skillnad. Jag gillar bäst den blåa rabatten. Du har verkligen fått färger, höjder och former att harmoniera.

  SvaraRadera