fredag 6 april 2012

Abstinens...

Varje vår så får jag Englandsabstinens. Det har inte varit så farligt i år, det blev ju så tidig vår här, ett tag. Men så pratade jag med farsgubben, och dom hade haft 23 grader och strålande sol... och här snöar det och mina vårkrukplanteringar har frusit ihjäl, och allt känns ganska trist faktiskt... Har nästan lust att boka en biljett och åka över bums. Men det blir det inget med.

2008 hade vi snöstorm och minus 18 grader på påsk. I början av april åkte vi över till England, då såg det ut såhär:
Vivorna blommade i skogarna, och så kunde man promenera till puben för att ta en ale eller cider...

...och helt säkert gick man förbi blommande rosmarin vid något hus.

Åka till havet med barnen...

De vackra parkerna...


Med kamelior...
Palmer...
Kerrior och en massa annat fint blommande.
Tänk om man var där nu! Ja, nästa år så skall jag planera in en aprilvecka där!
Men jag har stoppat in en ört och vitlöksspäckad lammstek i ugnen, skall kolla om jag har någon mintsauce hemma för den rätta engelska känslan ;-)

Ha en trevlig långfredagskväll!

16 kommentarer:

  1. Ja visst är det härligt! Ser helt underbart ut. Får jag följa med? ;)
    Eva

    SvaraRadera
  2. England är ett av mina favoritställen! Älskar språket, människorna, miljön och känslan. Ska åka dit i slutet på juni och bland annat besöka Sissinghurst, längtar.
    Ha en härlig påskhelg!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  3. England är ju så fint!!! Var på språkresa i Eastbourne och sen var jag tillbaka där ett par gånger efter det. Vad jag ångrar är att jag inte tittat mer utanför städerna. Men sambon gillar också england så någon gång ska vi åka på rundresa.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker mycket om England. Varit där en del och återvänder mycket gärna. Åh! Nu fick jag en sådan där längtan som pockar på, som är otålig och bara vill förverkligas genast. Förra året: Reste bland trädgårdar, bl a Sissinghurst, men även en del annat. Ja, och Chelsea. Blir inte någon sådan resa i år. Men gärna nästa... Men oj så gärna England just nu!

    SvaraRadera
  5. England skulle sitta fint nu, jag var dit i mitten på juni förra året, längtar redan tillbaka!
    Tråkigt med dina vårkrukor!

    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  6. Vi har haft 23° och sol idag, 240 mil söderut. Dock inte i England:). Har faktiskt aldrig varit där..
    Vackra bilder du visar. Mina vårblommor har säkert också frusit ihjäl hemma...
    Usch vad den var otrevlig den kalla kalla påsken -08.

    SvaraRadera
  7. Dina sköna bilder får mig också att längta tillbaka till England. Det är något visst med det landet. Men här slipper man ju faktiskt klippa gräset lika ofta, som där. Jag försöker tänka efter vad som kan vara bättre här, men har svårt att komma på något. Tack för att du delar med dig.
    Önskar dig en fortsatt skön påskhelg!

    SvaraRadera
  8. Verkar ju underbart att tillbringa en aprilvecka i England:) Lammstek låter visserligen inte dumt det heller:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  9. Mmmm... lammstek, godis! Vi har en lammstek i kylen som vi skall tillaga i morgon :)

    Ja, visst vore det härligt att ha Englandsklimat! Är så avis, landet är ju inte så långt bort från oss, men tillräckligt långt för att inte ha samma klimat.

    Duktiga du som snickrat fågelholkar! Varje vår tänker jag att jag skall.... men får inte tummen ur :) I år hade våra hyresgäster en holk att sätta upp, killen hade gjort en på dagis och det var riktigt roligt att se hans stolta ögon när den kom på plats.

    Glad Påsk :)

    SvaraRadera
  10. dit vill jag också åka:)
    Ha en underbar påsk!!

    SvaraRadera
  11. Skulle inte alls vara dumt att uppleva dom blommande växterna just nu men...... Våren kommer så småningom även till oss :=)

    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Nu ska vi se om det blir rätt:
    Ja, det förstår jag om du får, så ljuvligt det verkar vara! Här kom massor med snö, brrr, inget kul!
    Såg att du frågade om de små franiga klockorna hos Anette på Boängs blogg. Jag tror det är en Soldanella (Alpklocka), av något slag. Jag har några i torvblocket men är inte säker på att det är helt rätt ställe. Överlever verkar de göra i allafall. Små, små men väldigt söta! De jag har är Dvärgalpklocka Soldanella pusilla x carpatica kanske fr Lisebergs trädgårdsdagar och en Soldanella alpina, alpklocka från Peter K. Hoppas de kommer att trivas och blomma som på Hannus arr. Ha en fin Påskafton!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar :-) Nu står det Soldanella carpatica och Soldanella alpina på min önskelista. Kanske hittar jag någon av dom ivår på någon växtmarknad, eller på Lisebergs trädgårdsdagar, för fantastiskt söt var den!

      Radera
    2. Hoppas du hittar dem i sommar! (:D

      Radera
  14. Får Englandsabstinens jag också!!!!!

    SvaraRadera