tisdag 16 oktober 2012

Arbetet fortskrider

nu skall ni få se på några riktigt fina bilder. Men dom visar sanningen om hur det är på mitt jobb för det mesta. Nu har vi släpat plattor, kört skytteltrafik till tippen med dom, och hämtat grus och skottat av på vägen tillbaka...

Det var någon som sade på facebook att knäckstensplattor är tunga. Knäckstensplattor är lätta som fjädrar, i alla fall i jämförelse med 50 x 50 plattor. Dom väger 30 kilo stycket.
Jag har inga problem med att få upp dom och bära dom till släpkärran, men när jag kommer till tippen, och kontainerkanten når mig till brösthöjd... då är det värre att få i dom....

Ja, bort med skiten. Mycket olika material här. Skiffer, granit, betongplattor, knäcksten, dansk sjösten... Bort med dom. I alla fall dessa.


När mina krafter tryter så har jag en kollega som sär så glad för lite extra träning. Betalt får han ju med.

Spännande saker hittar man ibland. När vi lyfte plattorna på gången så låg det en dagvattenbrunn under. Och eftersom det har ett järnlock, och kanske har legat sedan 70-talet, så var det inte så tjockt som det var en gång i tiden. Sand håller ju fukten bra, och då kan ni tänka vad som händer när brunnslocket ligger under plattorna där... Och detta är då veckans stora problemlösning.

Jag måste ju kolla, vad är det där nere. 
Jag vet inte ens var man hittar brunnsgrejer. Det är ju mest kommuner som sysslar med sådant... Men antingen kan vi sänka det och täcka till det igen, eller så måste vi hitta ett snyggt lock och låta det bli en del av gången...
Jag kommer åka till byggvaruhuset och blinka lite med ögonfransarna i morgon och spela hjälplös så hoppas jag att någon vill hjälpa mig ;-)
(Om någon läsare kan tala om hur man skall göra, och var man köper grejer till dylikt så informera mig gärna...)

Veckans problem nummer två, det är att utanför Göteborg där vi gör den hr anläggningen så har dom inte svensk granit. Dom har Vietnamesisk, kinesisk, indisk, portugisisk och jag vet inte hur många olika, men ingen hederlig Bohusgranit. Vilket betyder att vi får tänka om, för endast Bohusgranit den vackra äkta svenska granitfärgen har ;-) Och så finns det ju lite gatsten och kantsten på plats. 
Men vi byter ut allt, utom kantstenarna, för fem nya kantstenar får jag åka till kusten och hämta med bilen imorgon bitti, för det är tydligen bara svensk granit som man kan få i annat än 90-100 cm långa kantstenar med... Jag behöver förstås 120 centimeters...
Ja, vad gör man inte för att det skall bli fint ;-)


Vidare i planeringen. Från början ville kunden ha likadana plattor igen. Gråa betongplattor. Men smågatsten emellan. Men jag lyckades snacka in att det vore allt mycket finare (till den utländska gråa graniten om inte annat) att ha skiffer-lookalike-plattor... Det gör ont i min själ att lägga plattor med granitkors i ändå (hoppas inte mina kunder läser min blogg ;-)) Och så får det bli. 

Något sådant här ser dom plattorna ut:
 Och liknande detta blir det.


 Ja, så arbetet fortskrider som vanligt. Tre dagar med grus....
 Gräva, gräva, gräva... (här för kantsten istället för knäckstenen)

 Sedan har vi en stor rabatt med kirskål och höstaster, nästan bara... men den tar vi sedan.

Hörs när jag har nåt mer att visa!


4 kommentarer:

 1. Du milde! Kommer det att vara något kvar av dig så mycket som du gräver, hackar, bär och lite till:) Eller kommer du att se ut som hulken snart:) Fast bra smak har du/ni och snyggt blir det:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hurvas Fia - som tur är har man bara egen vildvuxen trädgård att tänka om! Tack för senast annars - besöket i torpet i Hedekas på sommaren! Det blev ingen grillning och inte vet jag var tiden tar vägen. Jag har nu annars gjort som du - blev så inspirerad då på sommaren om dina ord - tack för det, det behöves - att våga är inte min starkaste grej och man tvivlar hela tiden om man klarar av att fullborda alla drömmar man har. Nu är jag i alla fall en heltids bondamora. Jag kommer nog att titta in här och leta efter mera tips! Trädgården är stor och genvuxen - remarama skräck! Jag drömmer om fjärillsrabatter och en självplock kolonilott aktigt variant med lite mera exotiska växter och gryddor ...

  Det skulle nog behövas en proffsig trädgårdsmästare på besök - vi får se om jag lyckas att få någonslags finansiering till det hela - börja med starta eget bidrag tror jag ... knapert är det, men ahhh så underbart.

  Ha det så bra i höstregnet och vi hörs nog snart igen!

  SvaraRadera
 3. Åh! Jag förstår om det känns hopplöst när kanten på containern är så hög... för att inte tala om den där rabatten med kirskål. Den vill jag se lösningen på sen! Lova att du redovisar det!

  SvaraRadera
 4. Innerst inne måste du älska alla dessa utmaningar, eller hur?
  Det är just alla hinder som måste ge dig lyckoruset när allt klaffar- till slut. Det måste vara tungt medan det pågår, i alla fall. Jag håller mig till gymmet :)
  Lycka till!

  SvaraRadera