torsdag 11 oktober 2012

Dammen

 Förra veckan när det hade regnat så så var dammen så välfylld, precis så som den skall vara om den inte läckte. Jag tror jag köpte hem en tub med tätning i försomras, så en bit på väg har jag ju kommit att fixa den ;-) Det är någon liten liten glipa där jag har limmat duken mot berget, och den lilla millimetertjocka glipan gör att vattnet sjunker ner till läckan på nolltid.

Nåja, nu fick jag ju se hur fin den skulle var, eller stor, för fin är den även o välfylld, men däremot så syns duken då och sådant gillar jag INTE.


Här är den fylld över all bredder, säkert 70 cm mindre grusstrand än annars... alltså ett par kvadrat större damm :-)
 Iår har jag för första gången haft algproblem, men efter första kalla nätterna så klarnade vattnet.

Fiskarna har jag dock fortfarande inte inte sett till, jag slängde nämligen i mer och mer hornsärv hela sommaren i hopp om att det skule hjälpa mot algerna. Men jag VET att det finns minst 10 guldfiskar där och ett par gräskarpar. Vitsen med fiskar är dock att man skall se och njuta av dom, inte bara veta att dom finns...

Än får pumpen gå en månad eller så, jag inbillar mig at ju längre jag kan hålla vattnet cirkulerande, desto mindre sumpgas (som kan ta död på fiskar och grodor) hinner det bildas under isen i vinter.


4 kommentarer:

 1. Suck!!! Jag undrar när vi får ordning på vår damm. Kanske att vi kan fortsätta nästa år, men det brukar alltid bli något som kommer emellan som gör att den ena veckan efter den andra går utan att man får börjat och plötsligt är hösten här igen. Ser fint ut hos dig i alla fall, hoppas att du kan få fixat till läckan snart:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken fin damm du har Fia! Och ett riktigt litet vattenfall - WOW! Men, har fiskarna lagt av eller varför ser du dem inte?
  Ang pumpen i dammen: Vi brukar ha på den hela vintern oavsett hur kall vintern blir för att behålla vattnet syresatt - ändå har vi inga fiskar men väl grodor och salamandrar och annat liv vi är rädda om. Detta lärde jag mig av Kerstin i zon 5-6 (AoT forum)för några år sedan.
  Idag har vi vackert väder. Hoppas att du kan vara ute och njuta lite av solen!/Anja

  SvaraRadera
 3. Hej Fia!
  Vilken underbart fin damm du har!! :) Berget bakom gör så mycket, verkligen snyggt! Men jag hoppas att det löser sig
  med alla "tekniska" dammproblemen... Det verkar vara lite
  klurigt det där med dammar. Ha det gott! / Carolin

  SvaraRadera
 4. Åh, din damm är ju så fin. Så vackert med berget, det gröna, det röda osv. Tyvärr total avsaknad av berg här i Malmö, suck... Hoppas att allt löser sig med "det tekniska".
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera