onsdag 3 oktober 2012

Regn, regn och mer regn.

Det här måste vara en av dom värsta höstar jag har varit med om. Det regnar ju hela tiden, och det känns som om hösten har varat sedan i juli.

Nu lägger vi verkligen in slutspurten på jobbet, försöker få in alla småjobb och göra klart det senaste anläggningsjobbet, men klart blir det inte eftersom dom inte lär får någon gräsmatta när det här vädret håller på.
Igår och idag har jag varit så trött, kroppen värker och det känns som att röra sig i sirap. Till och med stenkapen började spruta eldlågor och protestera idag. Fler som är utslitna efter en intensiv säsong ;-)

Gjorde en plantering i Smögen i går. Inte var det lätt att hitta 30 stycken av samma växt, och helst den växten jag ville med, inte var den stor npg att köpa hem från grossist, men på mina turer runt i handelsträdgårdarna för att leta bland skrapet i perennasortimentena så hittade jag en hel del åt mig själv. Förumtom lite gott och blandat med perenner så en Asklönn 'Flamingo' som jag har tänkt köpa länge. En Syrenhorensia 'Limelight', ett par Azaleor och lite annat. Så nu har jag skapat mig ytterligare arbete ute i regnet. Men det brukar funka bra att jordslå alla krukor i växthuset över vintern annars.

En perenn som följde med hem, det var en Skugglilja. Se vad söt den blev med dvärgastilben.

Som om det inte var nog med det så kom det två stora lådor från Hortogreen häromdagen. Jag vet inte hur jag kunde ha fått för mig att beställa hem 20 meter häck av Bukettapel (som skall växa i vildåkern där det går diken och växer sälgsly och diverse just nu...) och en del småbuskar. Men det var ju ett tag sedan...

6 kommentarer:

 1. Detta regnandet tar verkligen knäcken på en:( Måste vara rena mardrömmen för trädgårdsanläggare. Hoppas att du får ner alla växter du köpt:) det är väldigt lätt att förköpa sig och "glömma" vad man beställt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så olika väder vi har... Tråkigt för er att halva sommaren och hösten bara regnar bort och väldigt svårt att jobba i dessutom för er anläggare.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Fia!
  Jag snubblade på din blogg när jag googlade på en armeringsmatta. Jag fick en varm känsla i hela kroppen av glädje när jag såg bilden på hur man kan böja en armeringsmatta och här är är jag nu! En ny medlem och en ny läsare av din blogg. Jag tycker om andras trädgårdar, blommor och annat smått och gott (som en armeringsmatta :), även om jag själv inte får ihop arbetet med en liten trädgård. Eftersom jag reser på somrarna ser jag sällan när sommarblommorna är som finaste och mina jordgubbar har sniglarna mumsat på. Jag tycker om ditt arbete, engagemang och därför tänker jag följa din blogg och njuta av det du gör. Just nu lider jag med dig och hoppas att det sluta regna - i alla fall ett tag!
  Hälsningar
  Daniella

  SvaraRadera
 4. Know the feeling :( men det är ju bra att ha jobb! En häck av bukettapel kommer att bli jättefint!

  SvaraRadera
 5. Fantastic photograph, wonderful flower. I am greeting

  SvaraRadera
 6. Visst har det känts som höst i evigheter redan. Jag hade stora förhoppningar på att september skulle kunna bli en bra trädgårdsmånad, men icke...... Det är svårt att gräva i geggamoja. Jag är åtminstone torr om fötterna på arbetstid, måste vara kallt att hålla på med anläggningar i detta skitvädret.
  Fin bild på dväggastilben. Jag har den också men har inte riktigt hittat rätt sällskap till den så den flyttar varje säsong. Hur använder du dvärgastilbe?
  //Katarina

  SvaraRadera