måndag 8 oktober 2012

I växthusen

Är säsongen över.
För ett par veckor sedan plockade jag av alla tomater, nästan alla var gröna fortfarande.Och det var nog tur det, för i lilla växthuset har frosten nått in. Även utanför har det varit ganska hård frost...

Det enda som är kvar där är pelargonerna. Dom kom aldrig längre i somras, och det var nog lika bra det för där har dom trivts denna kalla och regniga sommar.

Vissa saker blir fort lite lurviga nu på hösten. Solen når inte över trädtopparna till det andra växthusen så kallt och fuktigt blir det.

Dom Chiliplantorna som jag lämnade där, dom har mognat i rena förskräckelsen tror jag!


Myrtenplantorna säger att dom vill komma inomhus.


Att äta finns det framförallt druvor nu. I massor. Och då undrar jag varför inte mina barn tar med sig vindruvor till skolan, hela vintern tjatar dom om att köpa vindruvor från Nya Zeeland eller var dom nu kommer ifrån och så tycker dom jag är taskig när jag tycker att dom kan äta Svenska äpplen...

Den här sorten heter 'Vanessa' och är kärnfri och riktigt söt och god, väldigt speciell smak, lite krusbär-äpple. På andra bilder är dom alltid blå, men mina blir mer gröna med lite röd anstrykning. Kan bero på solbrist, växthuset är av 4 mm kanalplast vilket gör att det blir än mindre sol.


På tal om vindruvor så har jag hört att dom kan vara superdupergiftiga för hundar. Inte alla hundar dock, men Muffy är snabb in i växthuset och mumsar i sig dom hon hittar på golvet innan jag hinner köra ut henne. Jag har sett henne mumsa på något där inne tidigare, så förhoppningsvis är hon inte en av dom där  hundarna som dör... tur att alltid växthusdörren är stängd, för DEN har hon inte lärt sig att öppna än ;-)


Vi fortsätter att röja i trädgården. Vi kanske inte är så effektiva, men några skottkärror fulla med backar, krukor, växter och verktyg samlar vi ihop varje dag nu när det har varit bra väder. Trädgårdsmästarhunden föredrar att flytta krukor och burkar av plast. Dom knastrar så gott när man bär på dom (och tuggar)...
2 kommentarer:

 1. Vi har inte haft frost än men jag såg att det skulle komma till helgen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Här har inte frosten kommit heller ännu hos mig i alla fall i Närke. Har också gröna tomater. Min mamma plockade av alla och lade dem i köksskåpet mörkt och de mognade. Har inte testat men brukar ta in hela plantan och hänga dem upp o ner tills de mognar.
  Fin blogg. Brukar läsa många bloggar men har ingen själv. Har lite svårt att starta och börjar jag så kan jag inte sluta skiva.
  Hälsningar från Inga i Närke utan blogg

  SvaraRadera