onsdag 7 augusti 2013

En massa stenbilder

 Kan jag bjuda på idag. Gillar ni inte gatsten, ja, synd för er för det är min blogg, hehe ;-)

Ja, lycka idag när gatstenen kom. Jag brukar kanske inte hurra över att behöva köra sten i skottkärra i någon timma, men idag så.
 Bara att sätta igång. Här sätter vi höjdstenar, fall åt rätt håll, lagom jämnt slut med gräsmattehöjden helst, och så bestämma var mitten av rundeln skall vara.
 Helt otroligt att det kan vara så kul att sätta gatsten!
Jobbar oss utåt.
 Nu börjar det likna något!
 När alla smågatstenar är på plats så gör vi en ram med storgatsten. Det måste man inte, men med alla sorters sten så blir det lätt att dom vippar och rör sig utåt om dom är små eller har en smalsida ut, gäller såväl granit som skiffer som betongsten. Rejäla bumlingar är dom storgatstenarna så dom brukar ligga där dom ligger.
 Och där var klockan åtta och vi fick ge oss. Fick färdigt kanterna mellan gräs och dom två små rabatterna och en liten, liten gång också.

Imorgon är det foga, padda, foga och foga, sätta lite mer knott runt några rosenbuskar, banka med stenstöt där man inte kan köra med markvibrator, klippa en gigantisk rönn, fixa rabatter, städa, få bort allt som är kvar och en massa annat. DÅ kommer före och efterbilder. Hej tills dess!

4 kommentarer:

 1. Vakkert! Det er sånt jeg liker, stramme linjer og symetri uten at det blir stivt og som i en "utstillingshage". Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

  SvaraRadera
 2. Blev urfint! Knott är nog det finaste i stenväg;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ah, supersnyggt! Gillar sten, så din blogg är något för mig. :-)

  SvaraRadera
 4. Förstår din passion för sten. du bidrar till väckelse för stensättningar.//ingrid

  SvaraRadera