torsdag 8 augusti 2013

Före och efter

 När jag kom till jobbet idag efter att ha åkt runt och hämtat diverse olika material, 0-18 och flis och dylikt så hittade jag kollegan uppe i den stora fina rönnen. Vi hade nästan glömt bort att kunden ville ha den beskuren.
 Ja, sedan var det bara att fortsätta att padda, foga, vattna, plantera, sätta mer sten, gräva, städa osv.  Såhär såg det ut före:
 Och såhär såg det ut idag:
 Före:


 Och efter:

 Och vad jag planterade, ja, det handlade om kanske en och en halv kvadrat, men som sällskap till dom blandade rosorna som fanns där fick det bli lite brudslöja och efter inspirationen förra veckan även låg blodtopp, några Heucheror i kanten. I den nya pytterabatten samma fast med några vit-rosa rosor dessutom.
 Just det, här ville dom ha en ram runt rosen till vänster vid rosenbågen, men eftersom vi hade sten över så tog jag mig friheten att stenlägga under hela. För annars blev det pluttigt tycker jag. Och svårklippt.

Kunden i fråga är på semester, och såvida dom inte följer min blogg eller kollar på facebook så blir det en överraskning för dom imorgon när dom kommer hem. Men jag tror nog dom skall bli nöjda.

 Kan tala om att det regnade precis hela dagen. Ihållade. Det är lera över hela tomten, mest efter våra fötter, när man fogar stenen blir det lerspår överallt, och blött och slabbigt är det att arbeta, men ändå kul sista dagen när man syr ihop allting, städar undan och man är nöjd.

Klockan sex var vi klara, och jag åkte vidare till en gräsklipparkund och klippte. Så vid nio var jag hemma. Så kan jag vara ledig imorgon med gott samvete :-)
Om någon är nyfiken på vad vi gör under dagarna så försöker vi uppdatera våran facebooksida varje dag när vi är ute på jobb. Gartnergutten har fått det i uppdrag, för vi vet att det är både vänner och gamla kunder och andra som tycker det är kul med lite spontanbilder. Vill ni se den sidan så är den HÄR.

Och vad kul att ni är många är ute som gillar att se bilder på sten. Blir säkert fler bilder framöver, en jordkällare har vi på schemat om några veckor också, det blir intressant, åtminstone för mig ;-)

5 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Det är alltid roligt att få se stenjobb, när de är proffsigt utförda som era.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ramen under rosenbågen blev ju pricken över i! Jättesnyggt. //Ingrid

  SvaraRadera
 3. Det är helt fantastiskt vilken skillnad det kan bli med sten som är lagd i snyggt mönster! Kunden måste ju bli helnöjd:) Du är verkligen värd en ledig dag nu;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Galet snyggt! Ni är så duktiga.

  SvaraRadera
 5. Så fint det ble. Dere har nok en fornøyd kunde i vente:)

  SvaraRadera