torsdag 1 augusti 2013

Ibland jobbar jag med

 Även om jag har jobbat mindre än jag hade velat, och inte visar allt. För allt ser inte särskilt kul ut på bild, och ofta är jag så uppe i arbetet så jag glömmer bort att fota. Igår planterade vi 55 lavendlar och ett silverpärom istället för några halvbruna thujor. Jobbet tog mycket längre än jag hade räknat med, för det låg säkert 20 cm med natursingel som skulle skyfflas bort, markduk under som skulle bort, iväg och köpa mer jord eftersom singlet hade varit mer och tagit mer plats än vad växterna accepterade, men jag kan se framför mig hav av lavendel mot uteplatsen. Enkelt och snyggt, och inget tjafs.

Sedan så hade en trädgårdsforumist hört av sig och behövde hjälp. Himla kul när även trädgårdsintresserade behöver hjälp :-) Nu är kanske Göteborg på gränsen till att vara för långt bort, men är det heldagarsjobb så är det inget problem för oss att åka dit. Så idag åkte vi iväg tre man, till en trädgård som jag inte sett innan... Jag brukar så gott som alltid göra ett besök innan arbetet börjar. Jag, Gartnergutten, och maskinföraren (min man, kanske han får heta grävar-Håkan?) med alla verktyg, maskiner och dessutom en minigrävare på släp.

Här lite sly och gräsröj.

Den som alltid stilar med motorsågen...

Och han som kan och vill det där med maskiner.

 Inte mycket till före och efterbilder här, men det fanns en fantastiskt snygg trädgårdsritning på hur det skulle bli, så det var bara att gräva det som hann grävas. En dag, tre personer. Att skriva en prioriteringslista var kundens jobb. Flytta buxbomshäck, göra rent bergsknalle, beskära häck, kapa syréner, röja i skogskanten, ja, lite av varje, sånt är kul :-)


Och jag kan säga att kunden, hon gjorde dom mest fantastiska växtkompositioner. Jag kände att jag bara MÅSTE skaffa senblommande allium och mini-blodtopp (mina blir 3 meter...), så snyggt!
  Den här rosen har jag, men hos mig syns den knappt.

 Och marbeläggning av gamla gnejsplattor. Såååå himla snyggt! Ett parti sådana för några kronor kvadraten kan jag ju iaf drömma om. Drömmar är ju bra att ha även om dom aldrig besannas har jag hört...

Imorgon skall vi kapa ner, och släpa bort en syrenhäck som är sådär 30 meter lång. Hög är den med. Tänkte hunnit det igår men det var det där med tidsoptimisten ibland.

2 kommentarer:

 1. Går det att flytta en Buxbomshäck, c:a 1 meter hög, för hand utan grävmaskin? Hur djupt måste man gräva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bo, såg inte att du skrivit förrän nu :-)
   Jag tror faktiskt att buxbom är förhållandevis lättflyttade. Gräv så djupt ni orkar och få med så mycket av rötterna ni kan. Jag tycker våren är bästa tiden för då kan ni sedan ta hand om och vattna plantorna och de får etablera sig en hel säsong. Lycka till!

   Radera