lördag 11 juni 2011

Trädgårdsmarknad

Då var det dags för STA´s stora trädgårdsmarknad i Uddevalla.
Den här gången blev det mer en social tillställning än en shoppingrunda för mig, på något sätt så har musten gått ur mig redan, kan bero på alla planteringsköer med sådant jag inte hunnit få ner i backen. Fast sådant brukar inte hindra mig annars, vilket det i och för sig inte gjorde helt den här gången heller.


Det är bra att vara ute i god tid, en halvtimma eller så innan för klockan 11 när det börjar säljas så kastar sig folk över rariteterna. Fast jag är inte så noga med rariteter, men vill gärna kunna kika och prata med säljarna innan dom har fullt upp :-)
I år fick man även sälja annat än växter. Här är Tomtens krukmakeri med Engelska trädgårdsgrejer.
En liten klassträff hade vi, nu blev vi bara fyra stycken men ändå. I röd jacka är Tesa som har bloggen Mitt gamla hus. Jag är den i blå jacka, och sedan mina fd. klasskamrater Lotta och Johanna. Trevligt trevligt hade vi.
Sedan har dom växtlotteri, jag köpte två lotter, och hör och häpna, jag vann en högvinst! Man fick välja bland en massa växter, och jag tog en Magnolia Hypoleuca ex. Gbg Botan. På svenska är detta en Junimagnolia som är förhållandevis härdig, blir ett rejält träd, och har gigantiska blad. Det är för bladen (och härdigheten) som jag älskar den här Magnolian :-)Linda säljer både växter och lite av sin vackra keramik, hon har bloggen Trädgårdsdraken.

Även Rhododendron fanns det att köpa, jag var frestad av någon, men standardsvaret bland alla här när man frågar om härdigheten är att den är helt härdig, den klarar sig ju i Göteborg. Mycket dåligt svar tycker jag i elak zon 4. Här var det Michael från MZ Garden som sålde fina korsningar.

Alla får inte med sig bord, men det går ju lika bra ändå, eller hur :-)

Sedan skulle vi på Allt om Trädgårds forum träffas, nu var vi bara fyra där med, men är lika glada ändå som ni ser. Saken är den att många säljare säkert hade velat vara med, men dom kan ju inte springa ifrån sina växtbord ;-) Och så fick jag två plantor av Abies Grandis av en forumist efter att jag beundrade en stor sådan på träffen i Botan :-)

Tommy Ahnby från Gullmarsfjordens plantskola sålde Magnolior mm, alltid populärt då han bara säljer till återförsäljare annars.


Mina inköp...


Betula `Shilo splash´
Magnolia hypoleuca ex Gbg Botan
Trifolium Repens `Dragons blood´
Persicaria `Red dragon´
Polygonatum falcatum `Variegatum´
Iris `Blue Butterflye´
Iris Virginica
Iris `Sibtosa Queen´
Iris sib. `Purple Wine´
Iris setosa
Temynta röd


Betula `Shiloh splash´, fantastiskt snygg, eller vad tycker ni?

4 kommentarer:

 1. Härligt med växtmarknader och jag ser att du har gjort fina fynd :=)
  Japp! Din Betula ser superfin ut.
  Hoppas du nu får en skön helg men sol och värme så du kan vara ute och plantera :=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag stod och tittade på den björken hemma hos Jolanta igår men hon hade inget pris än. Blir det som en björk eller blir den så buskig som den verkar vara nu? Sen hade hon köpt en otroligt fin syren som var brokbladig och jätteblad, Den blev jag mycket nyfiken på oxå. Grattis till vinsten ibland får man ha lite tur.Ha de CK.

  SvaraRadera
 3. Ser ut som du hittade ett och annat. Ja!!! Betula `Shiloh splash´ var jättesnygg, får nog googla lite... Ser att du varit hos Lena i Gtb? (frestande med alla irisar) Trevligt att se många forumbekanta också! Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Hej Fia! Har ni nån mer kull på G efter Sally? Min chef är sugen på en sån ras =)

  SvaraRadera