onsdag 29 juni 2011

Förstagångsblommande pioner

Jag kan aldrig få för många pioner, och nu har alla slagit ut, några överraskningar blev det, för jag glömmer fort vad jag har köpt, så många är namnlösa.

En ljus fylld som har svagt rosatonade kronblad som bleks till helt vitt .

Minns ni att jag gjorde ett test och handlade två pionrötter av holländarna på Älvsjö-mässan? Det är allmänt känt att man inte får det man betalar för, och jag ville se vad det blev av två pionrötter, dom jag köpte påstods skulla bli en som hette `America´och en `Duchesse de Nemours´. America enkel röd, Duchessen fylld vit. Dom blommade redan iår, så jag tyckte dom var väl värda pengarna eftersom man ibland kan få vänta många år innan man får se dom blomma, och det blev den ovanför, en ljust rosa med vitt ruffs, och nedan, en mörkare rosa med gult. Hur snygga som helst, jag är supernöjd.

Och inte nog med det, jag hade glömt att jag hade köpt en `Duchesse de Nemours´ tidigare, nu blommade den för första gången och är lika fin som jag trodde :-)
3 kommentarer:

 1. Pioner är en favorit, väldigt fina.
  Jag köpte en Sarah Bernhardt förra året och den blommade så fint, men i år har den inte enda knopp. Hoppas den kommer tillbaka nästa sommar.

  Tack för tipset, visst är det Sedum album jag har. Bilderna stämmer så tusen tack.

  Ha det gott!
  Marie

  SvaraRadera
 2. Flott!Jeg har også Dushesse de Nemours...fantastisk:)Og det beste er at det blir bare flere og flere blomster som årene går:)

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen ljuvligt med pioner, tänkte åka och hämta lite fler i höst, men var ska jag ha dem!! Min nyplanterade lilla planta av `Duchesse de Nemours´ hade knopp men den orkade nog inte med den för den tynade bort. Hoppas på nästa år.
  Fina bilder på Pionerna!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera