fredag 25 mars 2011

Examen, trädgårdsmässa o lite till

Idag var det den stora examensdagen :-) Jag har haft lite blandade känslor till att sluta skolan, tillbaka till vardagskneget, slut på 4 dagarsvecka (som mest, med ingen närvaroplikt) att få variation och nya saker att lära och ta in, dessutom, många klasskamrater kommer jag att sakna som fan :-( Visst, vissa bor i närheten, men en hel del kommer man aldrig någonsin träffa igen.
Ok, i vilket fall, det var inte lätt att få några bra foton, och jag väljer det som ingen i hela klasse tittar in i kameran :-) Har en massa där vi står lite ordentliga, men hur roliga är dom? ;-)
Ja, så var det gårdagen då. Det var en jobbig, men synnerligen trevlig dag :-) Älvsjömässan!
Jag har varit där en gång innan och var nog lite besviken då. Jag vill ju shoppa jag...

Igår, då traskad jag och min klasskamrat Tesa runt och tittade på ditt och datt. Eller rusade förbi snarare.

Dravel, bjäfs, tingeltangel (fick kolla upp synonymer för dravel, visste inte om det var ett lokalt ord ;-)) , ja, är det FORTFARANDE samma bjäfs som är så trendigt? Jag var på mässan för flera år sedan, och det man kunde köpa var dravel, och julrosor. Ungefär som nu.
Jag gillar pynt. Egentligen. Men har man en trädgård på 5000 m2, som mest består av gräsmattor, och rabatter och grönsaksland som skall matchar gräsmttornas storlek, då är inte ett litet rostigt ägg nått man ställer ut där ;-) Men om några år, eller många, då kommer jag till pyntet jag med :-)
Fast det var ganska gulligt badkaret ;-)

Svenska Chilisällskapets monter

Och så var det så himla stressigt. Vi nästan sprang igenom, ändå fick vi strunta i ett ett hörn. Och jag hade säkert kunnat titta närmare på (och handla) bjäfs och annat, om jag inte var så stressad. 4 1/2 timma hade vi på oss innan vi skulle hem, och lunchen tog ju nästan en timma.
Jag var på en snabb forumistträff vid dahliamontern vid 12, sedan lyckades jag hitta Mia vid Svenska Chilisällskapets moneter, och hon gav mig en chili`Hot Lemon´som jag har önskat mig :-), det var nog tur att jag var så stressad, annars hade jag nog handlat en massa chilisar, jag som är så stolt över att ha kravlat mig upp ur chiliträsket..;-)

Här träffar jag några andra forumister vid Dahliamonetrn. Bla.a Berit. Det blev tyvärr ingen långvarig träff med mitt pressade tidschema, men men, något år skall jag ha flera dagar på mig :-)

Ja, och så till frågan vad jag handlade då. Jo, jag köpte en buskpion hos pionexperten, och jag ångrar att jag inte handlade fler pioner där. Istället handlade jag (för ungefär samma pris) två pioner och en daglilja hos "Holländarna", för jag har inte handlar av dom innan, jag menar, dom är ju inte billigare direkt även om dom säger att handla för 600, betala 300. (Och så kostar det ungefär det dubbla mot dom andra holländska lökförsäljarna.) Nåja, det här är ett test efter diskussioner på trädgårdsforumet, jag köpte två pioner, för det var riktigt stora rötter, och jag har inte sett en ful pion än, så vad det må bli, skall meddela er om det blir en enkel röd `America´och en vit `Duchese de Nemours´eller något helt annat. Jag hoppas det blir pioner iaf och inte rabarber ;-)
Och så, jag köpte 10 fuchsiastickingar också.Och att pionrötter doftade så gott, det visste jag inte. Jag har inte bestämt mig för hur jag skall handskas med dom än, men dom ligger i mitt `vid behovs rum´dvs.,plantuppdargningsrum just nu, matsal på sommaren, valprum när det är aktuellt... hela rummet doftar av pionrötterna.


Och det här min vänner. Det meddelade vi försäljaren att det är FUSK! Knott på nät! Har aldrig sett på maken. Ska det va, så ska det va ;-) Jösses, jag bor i Bohuslän, där står vi på knä och knackar sten för sten på plats, det skall hålla i hundra år minst, vill ni får oss arbetslösa ;-/


Och som skrev härromdagen. Min vintergäck gömmer sig. Men som om dom ville gratta mig idag, så hade dom visat sig :-) Inte konstigt att jag aldrig hittar dom bland alla dom löven. Men lika glad blir jag varje gång dom visar sig :-)


Ha en bra helg!

6 kommentarer:

 1. Men du vad olika det kan vara!
  Jag var helnöjd efter gårdagens mäss besök:-)Kan det ha varit tidspressen du hade?Blev nästan lite stressad av att läsa om din dag ;-)fniss.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis supergrattis till examen!

  (Min vintergäck gäckar mig också.)
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Håller med om dagen idag! Verkligen blandade känslor, sitter i lite än faktiskt. Försöker rycka upp mig med hjälp av facebook och ett par glas ekologiskt vitt vin. Hjälper sådär :) Så - nu har du fått min första kommentar i din blogg, det var väl duktigt av mig ;) Känner att jag är lite glad att jag inte åkte med på maratonresan till Stockholm, jag får plocka ett annat tillfälle på närmare håll.
  Fin liten vintergäck! Jag väntar spänt på min hyrbridtrollhassel nu - blomma, blomma!!
  Ha det!
  Johanna V

  SvaraRadera
 4. Tack alla, jo, em liten klump i magen har jag. Och så blev det mycket dom senaste dagarna med stressig examination, stressig mässa, och avslutning.
  Hoppas din hybridtrollhassel växer fort och blommar fint Johanna, jag önskar mig också en sådan. Allt som blommar såhär tidigt blir man ju så glad av :-D

  SvaraRadera
 5. Stort GRATTIS till examen!
  Roligt att även få se några bilder från mässan.
  Förstår att det fanns massor att både se och bli inspirerad av.
  Trevligt att träffa forumister :=)

  SvaraRadera
 6. Vad trist att du inte är riktigt nöjd med dagen....det är ett otyg att stressa på så där!
  Jag borde stått i chilepepparmontern och sålt mina överskottsplantor.....nästa år ska jag dit!
  Grattis till examen, Kram!

  SvaraRadera