onsdag 23 mars 2011

Dagens betraktelserJag lyckades lura med mig min son ut en stund med det att vi skulle leta vårtecken. Han hittade en massa, även om jag vet inte om jag tycker en cypress är ett vårtecken, men något fanns det, han blev väldigt lycklig över våran enda blommande snödroppe. Och se här, iår så blir min köttfärgade svavelpion stor :-D Många skott har den!Andra betraktelser idag är:
-Hunden som brukar vara så ordentlig och ordningsam tyckte det var för mycket snö för att gå till skogen, så hon har använt trädgården, och särskilt uteplatserna och trädgårdsgångarna som toalett. Inte mysigt alls kan jag tala om, jag lyckas alltid trampa i något :-(
-Katterna har tyckt det är för mycket snö, så dom har använt mitt växthus och mitt trädgårdsskjul (som har jordgolv) som toalett. Inte mysigt alls, stinker apa :-(
-Våtarv och vitgröe är INTE ettåriga och fryser bort under vintern som vissa påstår. Nej, dom är så gröna och frodas så.
-Varje år glömmer jag bort var mina vintergäck skall komma upp, jag letar och letar och blir lika förvånad varje gång dom börjar blomma.
-Mina arbetsbyxor passar fortfarande, även om dom är ganska trånga. Och jag känner mig lika bekväm i dom som vanligt, helst med sekatören i fickan dessutom.

Och svanarna som var några stycken förra veckan, dom var minst hundra nu i måndags. För att ha flugit vidare på tisdagen, då var det helt tomt. Bilden är bara på en liten del av alla svanar som var där.

Men än så är det inte riktig vår.
Vi brukar ha vinter två veckor längre än grannen, kanske det blir lite bättre eftersom han var snäll och högg ut i skogen mot väst. Det började bli väldigt skuggigt vid mitt grönsaksland.
Hmm, här borde jag ha en gissningstävling. Vad ÄR det för runda bollar?
Det är faktiskt prydnadspumpor som aldrig blev inplockade i höstas.

Ja, det jag gick ut för att göra, förutom att leta efter vårtecken, det var att ta ligustersticklingar. Alla som känner mig vet att det jag antagligen gnäller mest över att det inte trivs här, det är buxbom. Kanske lika bra nu när buxbomarna får svampsjukdomar och dör, men i vilket fall så skall jag göra ett experiment.
Jag har planterat Dvärgliguster, Ligustrum vulgare `Lodense´ längs med två raka rabatter. Min alternativa Buxbom kallar jag dom. Jag hoppas att dom går att hålla så låga och täta.
Jag planterade dom förra våren, så iår är det dags att klippa ner dom, och allt klipp har jag stuckit i jord.

Före klippning

Efter klippning

klippet

Hälften av klippet stucket.
Det blev två balkonglådor, jag var inte så ambitiös, det som tar sig tar sig, men förra året nallade jag lite på dom nyplanterade plantorna och varenda stickling tog sig :-)
Vad tror ni, kan jag få till sådana här snygga infattningshäckar?

Bilder snodda från derkleinegarten.de och lve-baumschule.de

Imorgon är det MÄSSDAGS! Vi åker klockan 5 på morgonen från skolan, så det blir en hård dag, MEN vad roligt det skall bli! Hoppas jag ser några av er där!

5 kommentarer:

 1. Efter snö kommer tö heter det ju och nu börjar det så smått visa sig både på gott och ont :=)
  Underbart då åkrarna fylls av flyttfåglar som Svanar, Tranor, Gäss m.m. Din bild är helt underbar.
  Du har jobbat på bra med sticklingsförökningen. Det kommer att lyckas och bli supersnyggt som kantväxt.
  Ha det så kul på mässan!

  SvaraRadera
 2. Hundra svanar, vilken syn!
  Våtarv - mums! Plocka bladen och lägg i grönsakssoppan eller gör en pesto om du har mycket. Väldigt nyttigt! Ett avkok lindrar hosta och inflammationer.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Hyggelige vårbilder du viser :)
  Og flotte stiklinger du har laget,som du virkelig lykkes med :)
  Ha en god messedag!

  SvaraRadera
 4. Mums för våtarv - se den som en naturens gåva!!!
  Bearbeta attityder o gör något POSITIVT av det som betungar.
  Sallad till kvällsvarden,
  wook- snabbmat -dekoration, till mycket kan du använda våtarv,
  bara bli inte negativ till vadsomhelst som uppträder i din trädgård

  SvaraRadera
 5. Härliga vårbilder Fia! Så spännande med dina Ligustrum, hoppas att du får en snygg häck nu. De är väl inte buslätta direkt att föröka. Vi håller tummarna, du får visa hur det går.

  Trevlig Helg/ Tyra

  SvaraRadera