måndag 7 mars 2011

Mitt bloggande...

började jag ju med för bara drygt en månad sedan, och jag hade inte kollat bloggar nåt större innan, och det var väldigt spontant att starta en trädgårdsblogg.
Jag satt och hade lång-lov från skolan och hade mest tråkigt och längtade efter vår, första veckan jag bloggade grät jag nästan av frustration för att jag inte fick till bloggen som jag ville. (bloggen ser likadan ut nu, men jag har vant mig).

I vilket fall, jag tänkte att kanske mamma kommer att titta på den, jag brukar ändå maila foton på "dagens blomning" till henne nästan varje dag under sommaren, och någon av mina kompisar kanske skulle titta in ibland, men igår hade det faktiskt varit 2000 personer inne på min blogg! Det trodde jag ALDRIG!
Och vad glad jag blir att det faktiskt finns någon som vill läsa det jag skriver och se det jag fotar :-D
Sedan kan jag fundera ibland på varför det på sjätteplats över länder som besöker min blogg är Singapore... :-D Så jag lade till en översättnings-gadget på den, och fick mig ett gott skratt på köpet när jag kollade översättningar!

Igår vad det i alla fall en väldig trafik här, och det var nog tack vare billan som länkade till mig i sitt tomat-inlägg igår, och att jag kom med på listan på Hageblogger (norska och nordiska trädgårdsbloggar).

Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte spelade någon roll om någon kollar min blogg, det är klart att det blir så mycket roligare då, sedan gör det ju att man känner att man måste hitta något att skriva om eller visa om inte varje dag, så regelbundet. Vi får väl se hur det går till sommaren när jag har fullt upp, men då finns det mycket att fota, det börjar ta på bilder på roliga projekt här hemma, men än har jag några på lager.
Min mamma som då var den enda jag visste säkert skulle kolla min blogg skrev såhär i ett mail någon av dom första dagarna:

"Hej Fia, kollar din blogg varje dag.
Små stavfel kan jag överse med,
men ett av dom fick mina smilgropar aktiverade,
o jag tänkte i flera dagar på den där felstavningen.
Kanske var den avsiktlig?...
Iaf skrev du ordet 'själbehärskning', jag trodde du menade självbehärskning,
men ..."

Kan tala om att det handlade om att jag inte får gräva upp hela min gräsmatta för att mina barn skall kunna leka någonstans, så hon förstår mig :-) Och jag lät stavfelet stå kvar... själbehärskning, tja, det behövs ibland :-D Och lite stavfel får ni stå ut med.

Sedan fick jag mail om bloggen från min pappa som är engelsk, och jag fattade inte vad han pratade om innan jag hade lyckats luska ut att blogga kan betyda snor på engelska... min engelska är sämre än hans svenska kan jag tala om. Såhär skrev han:

"Ja, du, det var ett nytt ord -"blogga" - blir man inte smutsigt av att
peta i nasan medan man grava potatis? - eller sa ar min svenska nagot rostigt!"

Jag tror inte att min pappa är en van internet-andvändare nuförtiden, han har antagligen aldrig sett en blogg innan ;-) Och hans svenska börjar definitivt bli rostig.

Glad blev jag även i våras när buskpionen blommade för första gången.

Så egentligen var det bara det jag ville säga, det är så trevligt att ni tittar in!

(Och så tänkte jag skriva att det är första bloggen som jag har, men jag har faktiskt haft en tidigare, men det var en korttidsblogg förra våren när min hund skulle ha valpar, jag gjorde bloggen för att valpköpare kunde följa sina valpar.
Vill ni se den så finns den nedanför. Den är lite bakvänd för den börjar ju längst ner på sidan... och tog slut överst när valparna flyttade.)

7 kommentarer:

 1. Hej hopp!!!! Visst är det kul!!
  Vad fin din pion var!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att blogga. Min blogg är bara en vecka gammal. Kul att läsa dina inlägg och kolla dina blommor!

  SvaraRadera
 3. Så klart du får mange besøkende! Du har jo en kjempeflott blogg:) Kejtk for deg! ja, jeg så på bildene dine at du liker solroser! Kjempefine eksemplarer du hadde:) Lykke til med din blogg, jeg kommer i allefall til å henge med;) Ha en flott kveld! Cathrine

  SvaraRadera
 4. Haha, finemang att det blev lite fart på tomatintresset....du får börja med "Piennolo-postorder" till hösten:)......
  Visst är det kul att blogga och utbyta erfarenheter? Men ibland tryter orken och det går långt mellan inläggen. Det är bra att du fyller bildarkivet med massor av sommarbilder till vinterns inlägg....
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 5. Att blogga är ju helt underbart, att man dessutom kan dela med sig av allt som man har och upplever är ju fantastiskt!!

  SvaraRadera
 6. Trevligt inlägg, sitter småleende hela tiden när jag läser! Och tack för länken till den norska listan, har anmält min blogg!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Och jag är ju också glad att du började blogga, fortsätt med det!

  /Bianca

  SvaraRadera