söndag 27 mars 2011

Grönsakssäsongen börjar...

...i mina drömmar och på fönsterbrädan iallafall. Det mesta direktsår jag, men igår satte jag lite persilja, gurka och annat. Tomaterna och chilin är ju sådda för länge sedan.
I slutet av april brukar det stora vårbruket bli, sedan tillkommer det en del känsligare saker fram tills i början av juni.
Jag tycker nog det är roligare att odla än att ta hand om grönsakerna, men visst är det underbart när man kan gå ut med kastrullen ochgräva upp potatisen till sillen, plocka en massa dill och gräslök. Och vilken lyx är det inte att kunna fylla stora glassburkar med basilika och dill och ha i frysen och känna doften av sommar hela vintern :-D
Eller när man äter körsbärstomaterna som godis, eller borstar av den värsta jorden från någon rädisa eller morot för att knapra i sig :-)
Det är sommar det.


3 kommentarer:

 1. Nam, nam! Lekre bilder og mange godsaker:) Jeg har ikke prioritert det spiselige i år. Synd, men vi har jo så mange bed å fylle med blomster:) Ha en flott uke, Fia:) Cathrine

  SvaraRadera
 2. jaja...det blir nog till att satsa en del på grönsaksland i år med..hehe
  Nog bor det en liten ätbartodlare i dig med :0)
  Härliga bilder...

  SvaraRadera
 3. Jeg er blitt mere og mere glad i å dyrke det spislige.Sommermaten er det beste...og noe hentet fra egen "gård"er lykken total :)

  SvaraRadera