lördag 18 juni 2011

Rosenträdgård?

Jag har ju försökt få till någon sorts rosenträdgård runt den ena uteplatsen. Fast det syns inte. Alls. Jag hoppas det blir bättre, för som det är nu, ser det mer ut som en mischmasch perennplantering. Eller någon sorts perennadjungel kanske..?
Fast det är rätt fint ändå, här har jag petat ner alla perenner som jag tycker kan passa med buskrosor, och marktäckare för att rosorna täcker ju inte mycket.
Otålig är man väl, men jag hade ingen tur med rosorna iår, dom kom sig så fint efter vintern, började bli gröna, sedan small det till och blev -6 grader, och först nu börjar dom återhämta sig. Vi får väl se hur det ser ut framåt högsommaren, om det blir rosigare då.

Längst kanten mot stenläggningen har jag planterat lammöron, Stachys byzantina.

Pioner, Jättedaggkåpa och Styvklematis, Clematis recta `Purpurea´.

På andra sidan uteplatsen under Silverpäronet Irisar, Pioner, aklejor och bakom en massa flocknäva. Med mera.

Någon liten ros blommar iallafall. Regnskadad och dan, men det är en `Nevada´. Vill ni se vilka som blommade förra året kan ni kolla här.

En hel del av kantnepetan gick bort i vintras, men någon planta är kvar. Här är det Nepeta faassenii `Walkers low´.

Matta av Flocknäva och Jättedaggkåpa.


8 kommentarer:

 1. fiiint!! Fy jag måste komma och se din trädgård nån gång...kanske får lite inspiration för det behöver jag verkligen nu!! Jag blir bara deprimerad när jag går ut och ser eländet här..
  kram
  /Tesa

  SvaraRadera
 2. Du är välkommen när du vill :-) Men bilder kan ljuga vet du ;-)

  SvaraRadera
 3. Kan vi inte göra slag i saken och åka till Kattas paradis samtidigt, Tesa! Jag är också så sugen på att se din trädgård ju, Katta. Fast samtidigt inte. Är rädd att jag får både mindervärdeskomplex och prestationsångest efteråt :)
  //Johanna

  SvaraRadera
 4. Det är väl Hedekasdagen första helgen i Juli, jag hoppas på att komma till Hedekas då. E du hemma då? Hade ju tänkt hälsa på dig i fjol men barnen orkade inte, men iår så kan vi kanske planera in det lite bättre om du kan förstås. Kunde inte Tesa och Johanna oxå komma då isf så vi kunde träffas allihop. Ha de CK.

  SvaraRadera
 5. Det ser fint ut, Fia! Det tar ju tid att odla, glöm inte det! ;) Mia

  SvaraRadera
 6. Men Fia! Vet du vad... jag har hela tiden kopplat samman dig med en annan blogg (spelar ingen roll vilken) men så av en händelse klickade jag på dig precis och upptäckte till min FÖRFÄRAN att det var helt felkopplat av mig!!! Som det kan bli... NU har jag lagt till mig som följare hos dig. Nu ska jag ta och läsa på din blogg (som jag trott att jag gjort hur länge som helst... eh)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. jag igen! Nu har jag läst bakåt i din blogg. Så mycket tyngre trädgårdsjobb du och gubben gjort. och fiiint. Muren - wow. Gatstenscirkeln... För att inte tala om dammen med vattenfallet - lyllos er som har BERG! och din rosenportal med de knotiga grenarna...

  natti,natti

  Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. DET skulle vara jättmysigt...det kan vi väl försöka på!! Om Katta går med på det då..hehe..eller va fan..vi våldgästar!!

  SvaraRadera