tisdag 3 maj 2011

Den första uteplatsenJa, såhär blev den. Och nej, det är inte samma som jag visade i vintras, även om båda är runda, och båda har planteringar runt, jag skall försöka att inte göra några fler runda uteplatser, men faktum är, att har man dom mitt i trädgården så blir det himla bra att bygga rabatter och trädgårdsrum runt :-)
Såhär såg det ut för fem år sedan. När vi flyttade hit. Gräsmatta med en slänt ner till mer gräsmatta. Slänten har ni ju redan sett, där gjorde jag en mur.

Fast visst gick det att sitta här när det var gräsmatta med, bara några meter från ytterdörren, perfekt att sätta sig med kaffekoppen.
Ja här två år senare har det hänt grejer. Gräsmattan är borta, vi har lagt i bärlager och nu paddar vi stenmjölet som jag lägger stenen i. Gubben hade diskbråck, men padda ytan en liten stund kunde han iaf.


Och så läggningen. Jag köpte Benders, labyrint har jag för mig att den hette, prisvärda är dom, lätt att få tag på och lätt att lägga tyckte jag. Jag sade bara vilken radie jag ville ha och så hämtade jag stenen. Fast, om ni undrar varför det saknas stenar, så är det för att vi fick 17stenar för lite av en sort. Som tur var så hade stenfarbrorn öppet på söndagen så det var bara att åka iväg och hämta. Det fick han med den dåliga ryggen göra medan jag fortsatte läggningen.

Vips så var det klart :-)
Lite naket runtomkring, men sådant löser man bäst med sommarblommor första året.

Jag har ju tydligen något för vita sommarblommor. Snygga på kvällen, och doftar gott gör många med. Tobaksblommor, Cosmos och dahlior är några favoriter.

Planen var att ha rosenträdgård runt uteplatsen, och rosorna är planterade, med en del perenner, ett silverpäron, en rödbladig Malus och lite annat. Jag kan inte kalla det en rosenträdgård än, för även om har gått ett par år så har det inte blivit några jättebuskar. Men det blir dom nog snart :-)


9 kommentarer:

 1. Verkligen fina bilder! Jag gillar din blogg skarpt. Fortsätt så!

  SvaraRadera
 2. skitsnyggt blev det och vilket jobb du/ni gjort:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Jätte snyggt, passar perfekt med rund uteplats och jag håller med att det måste vara lättare att få det snyggt runt omkring.

  Tack för titten
  Anna

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅHHH! CK.

  SvaraRadera
 5. Ursnyggt! Ja, du kan ju det här med att skapa. Fint med sommarblommorna också.

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 6. Hej,vilken mysig blogg du har ,jättefint med rund uteplats ,vita blommor är ju bara så vackert .Tack för titten ulrika

  SvaraRadera
 7. Oj vad duktig du är! Gillar rubbet!
  Ha en riktigt skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 8. Looks fantatsic! You did a great job!

  SvaraRadera
 9. Kul att träffa dig i verkligheten :-)
  Viken underbart fin uteplats ni gjort.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera