fredag 26 augusti 2011

Fem Fuchsior

Tänkte presentera några fuchsior idag.

I vintras dog nästan alla mina fuchsior, himla trist med dom uppstamamde som hade grova knotiga stammar. Antagligen var det för torrt och varmt i källaren där jag hade dom, och så fick dom nog lite mer frost än vad dom hade velat ha i höstas.

En sak har jag märkt, att dom som står planterade i terracottakrukor dör under vintern i mycket högre utsträckning än de som står i plastkrukor. Det blir väl helt enkelt för torrt för dom.

I vilket fall köpte jag en massa nya sticklingar i våras, och dom har redan vuxit sig stora och fina och blommar så fint.

Växter på kruka försöker jag undvika annars, det räcker med allt i planteringsköerna ;-) Men vårat hus har framsidan mot norr, och det regnar alltid här i västsverige vilket gör att dom trivs utmärkt, och vi har plåttak på huset vilket gör att det är omöjligt att odla vedartat där snön rasar ner, så då är fuchsior perfekta att ställa på huggkubbar och bord i singelytan.

`Blue angel´

`Hollys beauty´

`New Millennium´

Fuchsia Magellanica `Riccartonii´
är en fuchsia man kan försöka odla på friland. Jag hade en till planta som jag tänkte plantera ut men eftersom jag aldrig fick satt den så gav jag bort den. Plantera väldränerat, djupt och på våren.

`Flying cloud´


1 kommentar:

  1. Fina bilder - New Millennium tillhör mina favoriter sedan många år! Har slutat ens försöka övervintra dem... Men gillar dem så och köper sticklingar varje år! :) Mia

    SvaraRadera